VVG’25 1 begint goed aan het nieuwe jaar!

Na een korte winterstop begint VVG’25 aan haar eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar tegen de nummer twee SDOUC. VVG’25 is van 5 tot en met 9 januari op trainingskamp geweest naar Malaga. Naast de twee trainingen en de wedstrijd (1-1) was dit trainingskamp ook een boost voor de teamspirit. We mogen als team terugkijken op weer een mooie week. Sponsoren nogmaals bedankt!

Om 14:00 klonk de aftrap en VVG’25 kwam met een duidelijk strijdplan richting SDOUC. Dit was dan ook gelijk terug te zien in de eerste minuut. Door goed druk te zetten, kwam Yannis Megens via de linkerkant door en werd onbesuisd neergehaald. Geen twijfel over mogelijk en de scheids legde de bal op de stip. Deze werd rustig binnen gewerkt door Ramon Pastoor 0-1.

De grensrechter van SDOUC en de arbiter van de wedstrijd namen samen een grote rol op zich in de wedstrijd. De grensrechter die wel geteld (uit de camerabeelden terug te zien) 5x onterecht heeft afgevlagd, waardoor er hooguit 3x een één op één kans werd ontnomen voor de blauwwitten. En de scheidsrechter die enkele overtredingen onbestraft laat zowel in het voordeel van beide teams.

Het was VVG’25 die de eerste helft de grootste kansen had en hier geen gebruik van maakte om het voor rust 0-2 te maken. In de tweede helft drukte SDOUC steeds meer aan om de gelijkmaker binnen te schieten. Maar door het compacte verdedigen van de laatste linie kwam hier geen gehoor aan. Verder waren er nog enkele opstootjes wat leidde tot een 10 vs 10. Chiel Derksen en een speler van SDOUC konden naar hun tweede gele kaart het veld verlaten.

Ook in de tweede helft waren er grote kansen voor VVG’25 waar te weinig mee werd gedaan. Enkele keren kwamen de ingevallen wissels Ahmed Zaki en Bruno van de Berg er goed doorheen, maar werd het niet zuiver uitgespeeld. Tot in de laatste minuut VVG’25 een corner kreeg en deze werd verlengd door de oud VVG’ er Jeffrey Megens en prima werd ingekopt door Bion Venhoeven 0-2.

Het was VVG’25 die met strijd de wedstrijd naar zich toe heeft getrokken en uiteindelijk met 3 punten op zak richting Gaanderen terugreist. VVG’25 staat nu op plek 7 met maar 5 punten achter op nummer 1 en 1 punt voor de gevarenzone. Het gaat dus nog een spannende tweede competitiehelft worden.

Supporters bedankt voor de steun en we zien jullie graag volgende week bij Sportpark de Pol. Waar VVG’25 haar thuiswedstrijd speelt tegen Theole.