VVG’25 JO9-1 blijft maar winnen en pakt ook de winst in Neede!

30 september 2023 te Gaanderen:

Sp. Neede J09-1 VS VVG’25 JO9-1

Vanmorgen was het vroeg uit de veren voor de jonge talenten van VVG’25. De stoet ging richting Neede. Waar gevoetbald moest worden op sportpark ‘t Haantje. Kort voor vertrek was er nog even kort contact over de halve haantjes, helaas hebben die zich niet laten vangen afgelopen week. Ondanks dit slechte nieuws, moest er toch vertrokken worden. Na een ritje van zo’n 40 minuten was de bestemming dan eindelijk bereikt. Het team uit Gaanderen stond te trappelen om te beginnen aan de warming-up. Deze werd zeer netjes en met volle 100% inzet gedaan. Eenmaal warm nog even de neusjes kort bij elkaar om vervolgens de posities in te nemen.

De wedstrijd was nog een vijf minuten bezig toen Jesper van een meter of twintig lekker binnen schoot! (0-1) De aftrap was nog niet genomen of de thuisclub begon aan een mooie aanval die in minuutje zes resulteerde in de gelijkmaker. (1-1)
Even leek was de club uit Gaanderen zoekende. Ballen kwam niet lekker aan en Neede zat er dan ook kort op. Toch was het in de 8ste minuut raak, Jaivy schoot vanaf links en met zijn linker netjes raak in de lange hoek. (1-2) De blauw-witte bleven druk zetten, veel duels werden uitgevochten achterin. Duuk die voor elke bal vocht en deze veelal ook won. Hetzelfde geldt voor onze Jesper en Stijn! Door al dit goede werk achterin was het noodzaak om snel de voorsprong uit te breiden. Dit gebeurdedan ook via Jaivy uit een corner. De bal geraakte in de kluts achter de keeper, maar ook deze tellen! (1-3)

Hij mag natuurlijk niet ontbreken in dit verhaal maar dat is ook onmogelijk, onze Finn wat was hij weer goed aan het keepen! Mede dankzij zijn reddingen bleef de 1-3 op het bord staan. Voor de rust wisten de blauw-witte de stand nog op te krikken tot maar liefs 2-5 via Quinn en Jaivy.

Rust:
Kort na rust was er meteen een mooie aanval van VVG’25 en een kans voor Jaylynn, deze werd helaas gestopt door de keeper. Sp. Neede begon ook niet slecht aan de tweede helft en kwamen dan ook snel terug tot 3-5. Daarna begon VVG’25 aan de mooiste aanval van de hele wedstrijd. De aanval werd achteruit opgebouwd. Jaylynn die goed het overzicht bewaarde en de bal afspeelde op Duuk, die hem op zijn beurt over speelde naar James. Hij twijfelde geen moment en legde de bal klaar voor Jaivy, die hem beheerst binnen tikte! Een aanval uit het spreekwoordelijke boekje. Voetbal op zijn mooist en zoals het gespeeld moet worden! (3-6) De supporters waren nog even aan het nagenieten van ze net hadden gezien en voor ze het wisten had
Quinn de 3-7 al binnen geschoten.

Sp. Neede leek getergd en dit was te merken en ook te zien, ze maakten in korte tijd de 4 en de 5-7. Even leek het er op dat de blauw-witte het in de laatste paar minuten nog moeilijk zouden krijgen. Jaivy bracht al snel het verschil weer op drie doelpunten. (5-8) In de laatste minuten van de wedstrijd zagen wij ook van de kant van Sp. Neede nog iets moois. Prachtige solo werd ingezet en vakkundig afgerond door de speler van Sp. Neede. (6-8) De laatste seconden tikte weg en VVG’25 dacht nog een keer aan een aanval. De bal werd via Jaivy netjes voorgezet waardoor Jaylynn een mooi schot kon afleveren. Helaas net naast.

Finn, Duuk, Jesper, Stijn, Quinn, Jaivy, James en Jaylynn, jullie hebben weer hard gewerkt om de punten mee terug te nemen naar Gaanderen. Chapeau!

Extra informatie voor de supporters;

Volgende week strijden de blauw-witte thuis tegen PAX JO9-1. Aftrap: 09:00 uur. De herfst is officieel weer begonnen, dus de warme chocolademelk met slagroom is weer te verkrijgen in de kantine!