18 november 2018, VVG’25 – VV Sprinkhanen

Na een vrij weekend moest VVG’25 weer aan de bak. Ditmaal tegen VV Sprinkhanen. Hoewel VV Sprinkhanen dit jaar nog weinig punten wist te behalen, is uit het verleden gebleken dat sportclub uit Nieuw-Dijk een geduchte tegenstander is voor de manschappen uit Gaanderen. Ook stond trainer Krabbenborg met de schorsingen van Nino en Roy na AD’69 (AD’69-VVG’25 2-4) en de blessure van Marvin na de bekerwedstrijd tegen SV Silvolde (VVG’25-SV Silvolde 2-3) voor lastige tactische keuzes. Enkele poppetjes moesten voor andere poppetjes worden vervangen en enkele spelers van de A werden aan de selectie toegevoegd. Zo kon de trainer profiteren van de brede en kwalitatieve selectie waarover hij beschikt. Hoewel kraaien het normaal winnen van sprinkhanen, waarschuwde Krabbenborg: “We moeten keihard werken om in de flow van voorgaande weken te blijven. Dit vraagt iets van je!”

Dat de wedstrijd iets van VVG’25 vroeg bleek al snel. Het taaie VV Sprinkhanen was niet gekomen om drie punten voor niets weg te geven. VVG’25 wist door een fraaie vrije trap van Nick Schoenaker wel op voorsprong te komen, 1-0. De keeper zag, door de zon die in zijn ogen scheen, het schot van de meest ervaren speler van VVG’25 te laat. Hierdoor kon hij de doelpoging van The Shoe die in het midden van de goal landde niet meer pareren. Toch bleek het vliegensvlugge karakter van de Sprinkhaan al snel. Na een weggekopte corner nam een sprinkhaan de bal feilloos op de pantoffel. De bal was onhoudbaar voor keeper Jimmy die hiervoor VVG’25 uit een vrije trap van dezelfde sprinkhaan nog op de been hield. Hoewel VVG’25 in de eerste helft een aantal 100 procent kansen had om nog een goal te scoren was de 1-1 ruststand een evenwichtige weergave van de strijd.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Althans, gezien het balbezit. VVG’25 ging op jacht naar nog een treffer en nam zo het initiatief. Toch bleven echte kansen uit. VV Sprinkhanen was af en toe in staat om een counter op te zetten maar vaak werd deze snel in de kiem gesmoord door de verdediging van VVG’25. Waar de toeschouwers van VVG’25 normaal gesproken worden getrakteerd op florerend veldspel werd de lange bal of voorzet nu te vaak en te vroeg gehanteerd. Lange tijd leek het alsof de kansen op een overwinning voor VVG’25 als een nachtkaars uit zouden gaan. Maar daar stak verlosser Yannis een stokje voor in nota bene de laatste minuut van de wedstrijd. Na het alles-of-niets voetbal van VVG’25 was het de jeugdige speler die de bal met de buitenkant van de schoen in het doel wist te krijgen. De opluchting was zowel bij de spelers als het publiek te voelen. 3 punten!

In de wedstrijd moest VVG’25 diep gaan om van het strijdlustige VV Sprinkhanen te winnen. Hoewel het veldspel aan beide kanten te wensen over liet was het wel VVG’25 die het meest verdiende om de wedstrijd winnend af te sluiten. Maar, zo blijkt, winnen gaat niet zomaar. Volgende week wacht met SVGG een nieuwe ploeg waarvan gewonnen moet worden. Ook hier zullen de punten pas verdeeld worden na 90 minuten. En dit, u snapt het al, vraagt iets van VVG’25.