VVG’25 JO9-1 blijft maar winnen en is zo ook te sterk voor Ruurlo!

2 december 2023 te Gaanderen:

VVG’25 JO9-1 – Ruurlo JO9-1

Het is weer zaterdagochtend en dat betekent maar een ding…. VOETBALLEN! De tegenstander van vandaag was Ruurlo. Fris was het wel, maar dat mocht de pret niet drukken. De warming-up was dit keer dan ook geen straf voor de talenten. De beentjes warm en de vestjes uit, op naar het eerste fluitsignaal. Snel nog een paar aanwijzingen van trainer Rick. Neusjes omhoog en mouwen opgestroopt, gingen de blauw-witte ten strijden!

Vandaag begonnen we met de volgende spelers:

Trainer: Rick

Leiders: Sarieke en Dirk-Jan(scheidsrechter)

Dirk-Jan floot voor het eerst en de wedstrijd was onderweg. De beginfase was van beide kanten voorzichtig en wat rommelig. Over en weer wel wat kansjes. De eerste grote kans was er via Jaylynn middels een prima schot. Deze ging er helaas net niet in. Ruurlo kwam er niet echt aan de eerste 10 minuten en was vooral zoekende. De talenten uit Gaanderen speelde wat gehaast en combinaties wilde net niet lukken. Toch bleven beide teams hard werken en vechten voor elke bal. Zowel Ruurlo als VVG’25 waren toe aan een time-out. Deze kwam dan gelukkig ook vrij snel.

Time-out

Rick riep de groep even bij elkaar voor een kort woordje en wat oefeningen om warm te blijven. Na enkele minuten was het dan ook weer tijd om verder te gaan met de wedstrijd. Stukje scherper en feller werd er begonnen aan de tweede kwart. Zoekende naar de 1-0 die maar niet wilde vallen. Enkele minuten later was het dan toch eindelijk raak. Jaylynn speelde zichzelf mooi vrij om vervolgens vanaf een meter of 20 hard binnen te schieten, en zo de keeper van Ruurlo kansloos te laten. (1-0) Al snel belande de wedstrijd in een soort van dezelfde fase als in de eerste tien minuten. Over en weer kwamen ballen niet aan en was het rommelig voetbal. Kort daarna was het dan ook raak voor Ruurlo. Klein foutje achterin zorgde voor balbezit in hun voordeel. Met een mooi schot over de keeper stond het weer gelijk. (1-1) De blauw-witte bleven hard werken en dit zorgde nog voor één grote kans net voor rust. Met een mooi bekeken passje van Jaylynn op James kon laatste genoemde aanleggen voor een schot. Deze werd helaas net gestopt door de keeper.

Rust

Even kort naar binnen en snel weer door met de wedstrijd. Niet te veel afkoelen met dit weer. Toch bleken beide teams wat moeite te hebben om op gang te komen. Het spel speelde zich veel af op het middenveld en was ook niet al te best. Enige grote kans kwam er via Jaylynn die de bal onderschepte en met een goed schot de bal net voorlangs schoot.

Time out

Rick sprak zijn team nog een keer aan om zo aan te geven dat winst hier zeker niet onmogelijk was. De laatste 10 minuten waren begonnen. Het team uit Gaanderen was ineens weer heel anders aan het spelen. Fel op de bal, de combinaties werden weer gemaakt en passjes kwamen weer aan. Achterin werd er prima verdedigd door Jesper, Stijn en Duuk. Toch was het Ruurlo die met de eerste grote kans kwam. Binnenkant paal stuiterde de bal uit het doel. Nog steeds was het en bleef het 1-1. Tot 5 minuten voor tijd, Jaylynn die goed haar man voorbij ging en een prachtige strakke assist gaf op Jaivy, die op zijn beurt de bal hard binnen knalde! (2-1) Kort daarna was het Quinn die de eindstand met een mooi shot op de borden schoot! (3-1).

Eindstand: 3-1

Al met al een echte werk wedstrijd. Heel zachtjes hoor je alweer geluiden over een eventueel kampioenschap in de hoofdklasse. Dat je hier al over mag praten en een beetje dromen zegt heel veel over deze groep! Dromen mag en bij twee keer winst is deze droom werkelijkheid voor de talenten van JO9-1.