Nieuws

3e overwinning op rij voor VVG’25 1

Het 1e elftal van VVG’25 heeft afgelopen zondag voor de 3e keer op rij een 3-0 overwinning behaald. Dit keer werd er in Zevenaar gewonnen van DCS. Na eerder 2 maal met dezelfde cijfers thuis gewonnen te hebben van achtereenvolgend DIO’30 en SV Schalkhaar, was het nu de vraag of de stijgende lijn doorgezet kon worden in een uitwedstrijd. Dat was namelijk eerder dit seizoen nog niet gelukt, op vreemde bodem werd er 3 keer verloren.

Na afgelopen uitwedstrijd tegen VV Trekvogels werd de focus verlegd op het verdedigen. In de eerste 3 uitwedstrijden van het seizoen werden immers 13 tegentreffers geïncasseerd en het was duidelijk dat op die voet doorgaan geen optie was. Een wat andere manier van spelen resulteerde in 2 clean sheets thuis op sportprak De Pol. In Zevenaar werd aangetreden zonder de vader geworden aanvoerder Marvin Philipsen (van harte gefeliciteerd nogmaals!) en op weekend weg zijnde Yoni Bouwman. Zij werden in de basis vervangen door Nout Thuis en Jelmer Fokkink.

In de beginfase van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar af en werd ruimte geboden om op eigen helft te voetballen zonder daarbij kansen weg te geven. DCS werd een aantal keer dreigend via hoekschoppen die gevaarlijk ingedraaid werden. Aan de andere kant was de 1e echte kans voor VVG’25 direct raak, na een prachtige cross pass van Chiel Derksen nam Yannis Megens de bal even mooi in 1 beweging mee en schoof de bal beheerst in de hoek achter de doelman van DCS: 0-1. Waar DCS vervolgens vooral dreigend bleef uit dode spelmomenten, waren er opgelegde mogelijkheden voor Nino Monasso en Dany Lankveld om de score verder uit te breiden voor VVG’25. Zij slaagden er helaas niet in om het net te vinden waardoor er met een 0-1 stand werd gerust.

In de 2e helft had DCS veel de bal en probeerden de mannen uit Gaanderen de linies vooral kort op elkaar te houden. Een mooi uitgespeelde aanval van DCS over de linkerflank zorgde voor een hachelijk moment voor de goal van VVG’25 keeper Maikel Damen, de bal belande gelukkig voor hem op de bovenkant van de lat. Verder bleef DCS wederom dreigend via standaardsituaties, met enig fortuin wist VVG’25 hierbij de 0 te houden. Voor het andere doel was er lange tijd weinig te beleven, al was een voorzet van Yannis Megens net te hoog voor Nino Monasso die de bal, bleek later, had moeten laten gaan voor de geheel vrijstaande Patrick Pastoor. Laatstgenoemde beleefde uiteindelijk een heerlijke middag door als invaller de 0-2 en 0-3 voor zijn rekening te nemen. Bij beide doelpunten bleef Patrick uiterst cool en gaf de DCS doelman het nakijken.

Na de overwinning in Zevenaar neemt de ploeg uit Gaanderen de 6e positie op de ranglijst in en slaat het een gat van 5 punten op de nummer 7. Daarnaast is de aansluiting bij de ploegen boven hen gevonden en volgt er komende zondag een interessant duel als Sportclub Westervoort op bezoek komt in Gaanderen. Kan VVG’25 doorzetten en zich in de top nestelen? Graag tot ziens aankomende zondag op sportpark De Pol!

Groet,

Uw verslaggever

Bron foto: Theo Kock Persfotografie

HET LAATSTE NIEUWS

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024

Sponsortoernooi zondag 23 juni!

02 mei 2024

🚪✨ 𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗟𝗼𝗼𝗸 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗞𝗹𝗲𝗲𝗱𝗸𝗮𝗺𝗲𝗿𝗱𝗲𝘂𝗿𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗩𝗩𝗚 ‘𝟮𝟱! ✨🚪

02 mei 2024

Mooie ochtend voor de JO7-1!

23 april 2024