JO17-1 speelt volgend seizoen Hoofdklasse!

VVG25 JO17-1 heeft de tweede plek in de promotiepoule veiliggesteld en promoveert naar de Hoofdklasse. In de moeilijke uitwedstrijd tegen DVV werd het bijgestaan door vele supporters uit Gaanderen. Dit resulteerde in een 1-1 gelijkspel. Doelpuntenmaker namens VVG, Casper Jansen.

Het is de wedstrijd van het jaar voor de JO17-1. De spanning is te zien in de ogen van de spelers en staf, VVG vliegt uit de startblokken. Op het slechte veld, werd al vrij snel duidelijk dat VVG de wedstrijd snel onder controle probeerde te krijgen.

Snelle 0-1 blijft uit

Al naar 4 minuten een grote kans om de 0-1 op het scorebord te krijgen. Aan de linkerkant van het veld, is er ruimt voor Stern. De pass op Berendsen is goed, dat zelfde geldt voor de aanname. Berendsen schiet de bal drie centimeter naast. Dan volgt een periode van grote kansen! VVG mist in de afronding de concentratie, die het daarvoor nodig heeft. Het is te gehaast en onrustig. DVV stelt daar een tweetal kleine kansen tegenover door de snelle buitenspelers.

Horrorscenario

Rust, nog altijd staat de 0-0 op het scorebord. VVG zou een tandje bij moeten schakelen. In de 50ste minuut neemt de linksbuiten van DVV de bal op snelheid mee. Op 20 meter van het doel, bedenkt hij zich geen seconde en schuift hem in de rechterhoek. 1-0! Het is doodstil aan de kant van VVG.

Spektakel in de slotfase

Nu moeten er twee tandjes bij. Op 20 minuten voor tijd komt er een bevrijdend bericht: concurrentie speelt gelijk. VVG heeft aan 1 doelpunt genoeg om te promoveren. Direct wordt er 1 op 1 geschoven, de kansen gaan komen! De bal moet er nog 1x in! Met dat gaat ie voorlopig nog niet! De tijd tikt verder, de spanning wordt groter en groter. Met nog 5 minuten staat het nog altijd 1-0 in het voordeel van DVV. We zitten in de absolute slotfase. Hoekschop VVG, keeper Cats gaat mee naar voren, alles en iedereen in de zestien van DVV. De hoekschop is daar en wordt erin gekopt!!! Beter kun je hem niet raken! Hij vliegt over alles en iedereen heen het doel in 1-1! De held is Casper Jansen. Daarmee lijkt de wedstrijd gespeeld. Maar DVV krijgt nog kansen en een indirecte vrije trap.

Spelers en staf door het dolle heen

Scheidsrechter Sander Mulder fluit voor de laatste keer en VVG25 JO17-1 promoveert naar de Hoofdklasse! De volwassenheid van deze groep is echt top! Er zitten grote verenigingen in deze promotiepoule met individuele kwaliteiten. Maar de manier waarop deze jongens, het hele seizoen, voor elkaar gestreden hebben, is fantastisch. Daar kan ik als trainer alleen maar respect voor hebben! Dit is echt een team! Bedankt dat ik jullie trainer mocht zijn! En mag zijn, want we gaan volgend seizoen gewoon door! Maar dan wel een niveau hoger! Fijne vakantie alvast en tot volgend seizoen!

Arbiter: S. Mulder. Toeschouwers: 3.500

Doelpuntenmakers: 1-0 Onbekend (50.), 1-1 Casper Jansen (80+3.).

Opstelling: Cats, Kuiperije, J. Jansen©, Mulder, Liebrand, Leemreize (51. Lankveld), Leuverink, v. Uem, Beran (50. Loesink), Berendsen (52. C. Jansen), Stern.

Gele kaarten: J. Jansen (55.), Stern (61.) en Kuiperije (80+5.).