VVG’25 1 verliest met prima voetbal door late treffer

VVG begint 30 augustus de bekerwedstrijd tegen NEC (1ste klas) om 13:30 uit in Nijmegen. Helaas zonder uitpubliek, wat komt door de maatregelen omtrent Covid 19.

Lars Krabbenborg heeft vooraf de wedstrijd aangegeven dat dit een mooie test is om nul te behouden. Er werd gezegd dat NEC een ploeg is met veel technische spelers en graag het spel wil maken. In de beginfase is NEC inderdaad ook veel aan de bal, echter staat VVG compact goed opgesteld en komt de thuisploeg tot weinig kansen. In de eerste helft zijn dus ook de grote kansen voor VVG. Ramon Pastoor die het net niet weet te vinden na een goed uitspeelde aanval vanaf de rechterkant en Ahmed Zaki die naar een prima individuele actie helaas de bal tegen het zijnet schiet. In minuut 30 komt er dan toch een gaatje voor de spits van NEC, maar daar staat Jimmy van Santen prima opgesteld en keert de bal uitstekend.

Rust 0-0

Roel Veldkamp komt erin voor Cas Jolink.

VVG gaat de tweede helft in met volle vertrouwen. Helaas komt NEC op 1-0 voorsprong door een ingestudeerde hoekschop en schiet de bal hoog in de rechterhoek. VVG herpakte zich op en durfde steeds meer vooruit te gaan voetballen. Er kwamen grote kansen, echter werden deze helaas gekeerd of naast geschoten. In de 70ste minuut kwamen Jimmy Mulder en Bion Venhoeven (Spelers van de A-Jeugd) erin voor Falko Wielers en Ahmed Zaki. Het was een goede keuze, want Bion gaf een prima pass op Chiel Derksen die de bal perfect neerlegde voor Yannis Megens wie hem heerlijk binnenschoot in de verre hoek. 1-1! De wedstrijd leek af te gaan op een gelijkspel. Helaas kwam NEC in de laatste minuut erdoor heen en scoorde de 2-1. Jimmy van Santen zat er nog aan alleen kon het helaas niet keren.

VVG gaat naar huis met een dubbel gevoel. Er is prima gevoetbald, alleen als je zo moet verliezen is nooit fijn.

Volgende week een nieuwe bekerwedstrijd tegen SC Bemmel. U bent van harte uitgenodigd om ons eerste elftal aan te moedigen op Sportpark de Pol.