VVG’25 Heren 1 wint weer en blijft in top 3 meedoen!

Vandaag kwam “angstgegner” Dio uit Druten op bezoek in Gaanderen.

Daarmee word ook een tegenstander genoemd wie de  gaandernaren niet zo ligt . vorig seizoen werd er 2x van verloren . thuis werd het toen 0-1 en uit werd met 3-2 verloren.

Dit seizoen kregen we er in Druten maar liefst 3 om de oren en werd er door ons niet gescoord . in de bespreking werd er al verteld dat er daarom met 110% inzet gespeeld moest worden dit werd er door de HR Lankveld middels een klein motivatie filmpje ook nog ff ingepeperd.

De blauwwitten moesten het doen zonder “shovel” Yoni Bouwman die z’n schorsing uit zat en Alexander Megens zit nog ergens in de rimboe de aardbol te verkennen.

14.00 en de scheidsrechter Smeenge fluit voor aanvang van de wedstrijd waar beide teams vol goede moed aan beginnen . de1e kans van de wedstrijd dient zich aan de 8e minuut waar bion diep gestuurd word en allen voor de keeper gezet , helaas ging deze kans net aan het doel voorbij . beide teams gaan volop verder met zoeken van de aanval en in de 13e minuut word Roel Veldkamp de 16M ingestuurd door Yannis Megens , deze legt de bal terug richting stip en daar staat bion vrij om in te schieten zij het met enig fortuin maar tellen deed ie . 1-0

Na de goal bleven beide teams de aanval zoek wat voor het publiek een leuke wedstrijd opleverde . in de 20e minuut speelde wederom Yannis een lange bal van rechts naar links waar bion “die een prima wedstrijd speelde” de bal aannam zijn man uit kapte en het leder prachtig in de rechterbovenhoek krulde , 2-0 .

Deed dio dan niets terug ? jazeker in de 28e minuut werd een vrije trap richting 16m gestuurd waar de aanvoerder van dio diep ging , die bedacht zich geen seconde en nam de bal ineens op de wreef gelukkig voor ons knalde die keihard op de lat , en een paar minuten later moest doelman Maikel Damen een pracht redding verrichten nadat hij 1 tegen 1 kwam tegen een speler van dio .

2e helft

Die ging eigenlijk verder waar ze in de helft gebleven waren ,

beide teams bleven de aanval zoeken . Chiel Derksen miste in 54 minuut een pracht van een kans alleen voor de doelman .

in de 85e minuut was het dan toch raak voor de mannen uit Druten , hun snelle linksbuiten dribbelde onze 16 in bereikte de achterlijn en gaf hem voor , helaas voor ons werd ie zeer ongelukkig binnen gelopen door Ramon roelofsen . 2-1 die zelfde Ramon dacht dat een minuut later goed te maken door de 3-1 te maken maar helaas dacht de grens er anders over en vlagde voor buitenspel wat na het zien van de beelden echt niet zo was . de verder prima fluitende scheidsrechter ging hier helaas in mee en keurde hem toch af , jammer voor ons en Ramon .

en dan weet je dat het nog 5 minuten billen knijpen word want de lange ballen gaan dan komen , zelfs de doelman werd mee naar voren gestuurd om het doelpunt te forceren .

van de ruimte die geboden werd wisten we  bijna van te profiteren .

in de 90e minuut pakte Ramon Roelofsen met een mooie tackle de bal af van een speler van dio die terecht kwam bij Dany die vervolgens Ahmed diep stuurde , die speelde de ver uit z’n doel gekomen keeper voorbij en hoefde de bal alleen maar in het lege doel te schuiven helaas was de afstand net iets te ver waardoor de bal naast rolde .

dio bleef nog wel aandringen maar in de 96e minuut floot de scheids dan voor het einde en konden we weer 3 punten bij schrijven .

volgende week spelen we uit bij Union , van deze mannen verloren we de thuiswedstrijd met 0-1 hopen dat we ook hier iets recht kunnen zetten .