Nieuws

Competitieopzet gaat veranderen

De laatste jaren is het competitiemodel, dat in de loop van 130 jaar is uitgegroeid tot een piramidemodel, langzaam scheef aan het groeien.
Dat heeft onder meer te maken met de verschuiving van teams vanaf de zondag naar de zaterdag. Door deze terugloop op zondag blijven er aan de onderkant van de piramide weinig teams over, met niveauverschillen en meer reisafstanden tot gevolg. Op de zaterdag stijgt het aantal teams en is juist behoefte aan een goede vierde en vijfde klasse. Maar ook in de rest van de piramide zijn verbeteringen noodzakelijk voor meer regionale competities in de top, een betere aansluiting naar de Hoofdklasse en meer spanning en gelijkwaardigheid op alle niveaus.

Niets doen is geen optie. Om het spelplezier en de kwaliteit van de wedstrijden te verbeteren is het absoluut noodzakelijk om het fundament van de piramide te verstevigen. Daarom heeft de KNVB de volgende stappen genomen:

  • In september 2021 is er een groot onderzoek uitgevoerd naar de wensen van de clubs, trainers en spelers.
  • Vervolgens zijn een aantal scenario’s uitgewerkt.
  • Uiteindelijk heeft de KNVB een scenario geselecteerd dat het beste voldoet aan de eisen.

Over dit scenario en wat dat voor de verenigingen betekent, wil de KNVB de verenigingen en leden natuurlijk graag informeren.

Op deze speciaal ingerichte pagina vind je alle informatie.

Bovendien kun je in onderstaande video zien hoe dat er in de praktijk uitziet.
https://www.youtube.com/watch?v=4JYZsyPXCQE

Meer uitleg staat in onderstaand pdf-bestand
knvb voetbalpiramide.pdf

De KNVB kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de competitieopzet en de hele piramide te verstevigen. Daar hebben we op den duur allemaal plezier van!

HET LAATSTE NIEUWS

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024

Sponsortoernooi zondag 23 juni!

02 mei 2024

🚪✨ 𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗟𝗼𝗼𝗸 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗞𝗹𝗲𝗲𝗱𝗸𝗮𝗺𝗲𝗿𝗱𝗲𝘂𝗿𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗩𝗩𝗚 ‘𝟮𝟱! ✨🚪

02 mei 2024

Mooie ochtend voor de JO7-1!

23 april 2024