De afsluiting van de 1e seizoenshelft van JO15-1

Afgelopen zaterdag stond de inhaalwedstrijd van de 1e seizoenshelft op het programma, FC Winterswijk was de tegenstander. Dit was een hele speciale wedstrijd omdat beide ploegen bij winst kampioen van de 2e klasse zouden worden. De voorbereiding was voor beide ploegen niet gemakkelijk omdat het vanuit de KNVB niet duidelijk was of de wedstrijd nog ingehaald zou worden. In overleg met beide ploegen hadden we besloten om hem sowieso in te halen als oefenwedstrijd. Later bleek echter dat het wel degelijk de stand nog zou kunnen veranderen omdat de wedstrijd wel ingepland was op voetbal.nl.

De wedstrijd begon voor VVG’25 dramatisch, was het de spanning van de belangrijkste wedstrijd van het seizoen? Wie zou het zeggen. De gehele wedstrijd was de slechtste wedstrijd van de ploeg uit Gaanderen dit seizoen. Dat dit nou net deze wedstrijd moest gebeuren was geen geluk voor VVG’25. Winterswijk heeft ons de gehele wedstrijd onder druk gezet en wij kwamen niet in ons spel. Het werd al snel 1-0 voor Winterswijk. Door een aanval via onze rechterkant waar we eruit gelopen werden door de linksbuiten van FC Winterswijk. We deden 10 minuten later wel op schitterende wijze wat terug. Dit kwam wel uit de lucht vallen. VVG’25 kreeg op de rand van de 16 een vrije trap die op fenomenale wijze binnen geschoten werd door Teun Jansen. Dit was eigenlijk het enige lichtpuntje van de gehele wedstrijd. Voor de rust werd het nog 2-1 en 3-1 voor Winterswijk.

De 2e helft veranderde niet veel aan de wedstrijd, Winterswijk heerste en VVG moest risico’s gaan nemen. er werd 1 op 1 gespeeld en er werden nog kleine kansen gecreëerd. Uiteindelijk werd het 4-1 en was FC Winterswijk JO15-3 de terechte kampioen. Terecht omdat ze ook de enige ploeg zijn die van ons gewonnen hebben in deze competitie. We mogen wel trots terugkijken op de eerste seizoenshelft waar we gepromoveerd zijn naar de 1e klasse! Dit gaven de trainers ook direct na de wedstrijd aan.

Na de wedstrijd was er gereserveerd bij bowlingcentrum de Ploeg in Varsseveld. Er werd na de teleurstelling toch veel gelachen en hebben genoten van de techniek van sommige jongens. Het hoogtepunt van het bowlen kwam ook weer op naam van Teun Jansen, via een flink effect wist hij met een hele langzame bal alle pinnen om te gooien. De machine registreerde dit alleen niet en er werd weer 1 pin teruggezet. Teun en Bram G konden hun lach niet meer ophouden.

Na het bowlen hebben we lekker volgevreten Afbeeldingsresultaat voor smiley  bij de Mc Donalds in Doetinchem! Na de Mac zijn we weer richting Gaanderen gereden. Een leuk teamuitje met toch een nare smet vanwege de verloren wedstrijd.

Kortom: Nuttige wedstrijd om te zien dat er nog veel werk aan de winkel is voor de wedstrijden in de 1e klasse waar we het komende halfjaar in actief zijn.

Aankomende zaterdag staat de oefenwedstrijd tegen Concordia Wehl op het programma, 15:00 uur stadion ‘de Pol’!