De Bataven met 3-2 te sterk voor JO17-1

Vooraf stonden de ploegen 2 punten van elkaar (twee en drie). Door deze nederlaag is het verschil 1 punt in het voordeel van de Bataven. Daar waar aan het begin van de competitie alles meezat (6 overwinningen op een rij) zat nu alles tegen. VVG kan geen doelpunt maken voor de rust (2-0). Na de rust komt het wel sterk terug met doelpunten van Stern en Leuverink (3-2).

Grote kansen in de openingsfase

De start is prima, VVG staat verdedigd sterk en kan in de omschakeling gevaarlijk worden. Schoten van Stern 2x (net over), Beran 2x (naast) en Leuverink (lat) hadden een beter lot verdient. De Bataven sticht vooral gevaar via hoekschoppen, C. Jansen kan de bal wegkoppen.

Voorzetten zijn VVG te machtig

In minuut 10 en 18 scoort de Bataven tweemaal. Via snelle aanvallen en een paar goede voorzetten, wordt de bal tot twee keer toe achter doelman Cats gekopt.

Stern brengt VVG weer terug in de wedstrijd

Driedubbele wissel in de rust, 1 op 1 achterin en vol op de aanval probeert VVG de wedstrijd te kantelen. Een vroege treffer zou dan ook welkom zijn en die komt er! In minuut 50 schiet Davy Stern de bal binnen. VVG leeft weer, 2-1.

Paal, lat en doelpunt tegen

VVG doet er alles aan om de schade te herstellen. Daarmee neemt het risico’s en daar maakt de Bataven dankbaar gebruik van. Met schoten op de paal en lat komt VVG in eerste instantie goed weg. Helaas valt het doelpunt toch. Het geloof zakt bij een aantal spelers flink weg, gelukkig niet bij iedereen en het lukt VVG om toch het initiatief weer over te nemen. De druk wordt weer opgevoerd.

Doelpunt VVG

Met nog 5 minuten is het Bart Leuverink die de wedstrijd weer spannend maakt! Krachtige kopbal, keeper kansloos. VVG gaat met twee verdedigers spelen. Alles en iedereen naar voren, de Bataven wordt helemaal terug gedwongen. Nog 3 minuten te spelen, de uitstekend fluitende scheidsrechter Cakir fluit, vrijetrap VVG op randje zestien. De druk op aanvoerder J. Jansen is enorm. Deze bal moet erin, maar dat gaat ie niet.

Laatste thuiswedstrijd

VVG verliest van een gelijkwaardige tegenstander en maakt de strijdt om promotie ongelofelijk spannend! 1 punt achterstand, met nog twee wedstrijden te gaan. Volgende week speelt de JO17-1 haar laatste thuiswedstrijd in dit mooie seizoen. Om dit mooie seizoen nog mooier te maken, is alle steun welkom! De laatste keer thuis, samen volle bak!

Arbiter: A. Cakir Toeschouwers: 77

Doelpuntenmakers: 1-0 (10.), 2-0 (18.), 2-1 Davy Stern (50.), 3-1 (58.), 3-2 Bart Leuverink (75.).

Opstelling: Cats, Kuiperije, J. Jansen©, Mulder, Liebrand (41. Loesink), Leemreize (41. Lankveld), Leuverink, v. Uem, Beran, C. Jansen (41. Berendsen), Stern.

Gele kaarten: Leemreize (33.) en Beran (53.)