DÉ DERBY!

De derby van de vierde klasse C stond zaterdag 13 oktober op het programma. De ploeg uit Gaanderen was de laatste ontmoeting tussen de twee nog niet vergeten, waar het kansloos onderuit ging met 4-0. VVG was er dus op gebrand dit debacle recht te zetten en de winst mee naar huis te nemen. De trainer van het eerste elftal uit Gaanderen had een mooi en inspirerend filmpje in elkaar gezet om de spelers een extra motivatie te geven. Aan de voorbereiding en motivatie zou het dus niet kunnen liggen.

Een mooie warme herfstdag was het decor van de derby. Om 16:00 werd er afgetrapt en de derby was begonnen. De ploeg uit Gaanderen begon beter aan de wedstrijd dan Terborg, toch was het erg slordig en werd er hier en daar te makkelijk balverlies geleden. VVG kwam al snel een paar keer gevaarlijk voor het doel van Terborg, maar er werd niet gescoord. Na 17 minuten gespeeld te hebben kwam de ploeg uit Gaanderen dan toch op voorsprong, Alexander liet het netje bollen en VVG leidt met 0-1. Er werd hard gewerkt op het veld maar het voetbal was niet van een hoogstaand niveau. Na 45 minuten gespeeld te hebben floot de scheidsrechter af en ging de ploeg uit Gaanderen met een 0-1 voorsprong de rust in.

VVG begon de tweede helft met dezelfde elf als waar het mee was begonnen aan de wedstrijd. Ook in de tweede helft was de ploeg uit Gaanderen beter. Het kreeg een aantal grote kansen, maar deze werden niet afgemaakt. In de 74ste minuut vond de eerste wissel plaats aan de zijde van VVG. Roel werd er uit gehaald en Jesse kwam voor hem in de plaats. 10 minuten later scoorde Jesse op een fraaie manier de 0-2 binnen, de wissel van VVG had dus goed uitgepakt. Met nog 6 minuten op de klok leek het er dus op dat de ploeg uit Gaanderen zich hier mee had verzekerd van de winst, maar 1 minuut na de goal van Gaanderen scoorde Terborg de 1-2 en werd het toch nog even spannend in de laatste minuten. Na 90 minuten gespeeld te hebben floot de scheidsrechter af en was het VVG dat aan het langste eind trok en de 3 punten mee terug naar Gaanderen nam.

Wedstrijdverslag VVG ’25 JO7-1