Effectief VVG’25 pakt volle buit in eerste speelronde.

Een mooie nazomerse dag is het decor van het duel tussen de twee promovendi in de derde klasse: DVV vs. VVG’25. Trainer Krabbenborg heeft enkele keuzes moeten maken, maar stuurt uiteindelijk de volgende elf het veld in: Jimmy van Santen – Patrick Pastoor – Marvin Philipsen – Yoni Bouwman – Falko Wielers – Dyon Bouwman – Nick Schoenaker – Yannis Megens – Bart Leuverink – Ramon Pastoor – Alexander Megens.

In de openingsfase is het de thuisploeg die het spel maakt. De blauw-witten beginnen matig, verspelen vaak de bal en zijn telkens een stap te laat. Dit resulteert in diverse kansen voor de thuisploeg. Doelman van Santen heeft enkele prima reddingen in huis en gelukkig voor VVG’25 is het centrale duo wel bij de les. Voorin zijn de vlotte combinaties uit de voorbereiding nog ver te zoeken en zo kan het verkeren dat er in de eerste helft maar één schot op het vijandelijke doel wordt genoteerd. Dit schot treft wel meteen doel. Knullig balverlies van DVV brengt Yannis Megens in balbezit. Y. Megens dribbelt zich knap een weg naar het vijandelijke doel en plaatst de bal met een schuiver naast de doelman, 0-1! DVV heeft echter nog steeds het initiatief en blijft gevaarlijk voor het doel van VVG’25. Met kunst en vliegwerk redden de manschappen van trainer Krabbenborg het rustsignaal met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft begint VVG’25 wel scherp, getuige de snelle 0-2 voorsprong na rust. Een prima aanval via de linkerflank wordt door Wielers voor het doel gebracht waarnaar R. Pastoor knap binnen kopt, 0-2! Lang kan VVG’25 niet genieten van de marge van twee. Tien minuten later ligt de aansluitingstreffer al in het netje. Een doelpunt die de hele wedstrijd al in de lucht hing komt met het nodige geluk tot stand. Een passeeractie aan de rechterkant van het veld wordt vervolgd door een schot op goal. Doelman Van Santen moet lossen waarnaar aanvoerder Lammertink eenvoudig de 1-2 kan aantekenen. Weer tien minuten later is het alweer gelijk. Een discutabele vrije trap wordt onberispelijk binnengeschoten door wederom Lammertink, 2-2.

Ondanks dat het veldspel van de Gaandernaren ondermaats is toont het toch veerkracht. Via een snelle counter komt het wederom op voorsprong. Een subtiele voetbeweging van R. Pastoor geeft A. Megens de gelegenheid om alleen door te stomen richting vijandelijk doel. Net zoals vorig seizoen blijft spits A. Megens uiterst koel en schuift beheerst de 2-3 tegen de touwen. Na de 2-3 lijkt het geloof bij de thuisploeg op een goed resultaat langzaam weg te ebben. DVV probeert het nog wel, maar tot hele grote kansen leidt dit allemaal niet. Het slotakkoord is voor de Gaandernaren. Wederom via een goed uitgespeelde counter wordt de wedstrijd beslist. A. Megens wordt diep gestuurd en ziet de inmiddels ook ingevallen Derksen niet over het hoofd. Derksen schiet met een goede schuiver VVG’25 definitief naar de drie punten.

VVG’25 kent door deze overwinning een goede competitiestart. Over de gehele wedstrijd bekeken kan worden opgemerkt dat het vandaag zeer effectief met de geboden kansen is omgesprongen en dat het na de gelijkmaker van DVV voldoende veerkracht heeft getoond. Wel is er nog genoeg te verbeteren in het veldspel richting volgende week als HC’03 op bezoek komt op Sportpark de Pol.