Einde seizoen voor VVG 1

Nadat vorige week zondag de titel verspeeld werd tegen Leones in Beneden-Leeuwen stond afgelopen zaterdag de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse op het programma. Gramsbergen was de eerste tegenstander in een serie van eventueel drie knock-out wedstrijden. Met Gramsbergen werd gelijk een tegenstander getroffen die in vorm is, ze wonnen namelijk 8 van de 9 laatste wedstrijden en pakten daardoor de laatste periode in de zaterdag tweede klasse I.

Voor VVG was het na de domper tegen Leones weer omschakelen richting de nacompetitie. Daarnaast werd het voor trainer Ties Evers door het aantal geschorsten/geblesseerden puzzelen voor de juiste basis elf. Wat ongebruikelijk werd er op zaterdagmiddag om 2 uur gestart tegen Gramsbergen met een aangewezen arbitraal trio.

In de openingsfase had VVG het lastig met name met de lange ballen achter de verdediging. Aanvallend stond het goed maar verdedigd was de ploeg erg zoekende. In de 10de minuut ging het dan ook volledig mis achterin. Een terugspeelbal werd volledig verkeerd verwerkt door keeper Maikel Damen. De uittrap werd tegen de druk zettende speler van Gramsbergen aangeschoten en stuiterde in de goal. Na de 1-0 achterstand veranderde het spelbeeld in de wedstrijd niet. Tot in de 28ste minuut. Opkomende rechtsback Patrick Pastoor werd door de verdediger van Gramsbergen naar de grond gewerkt in de 16 meter, penalty. De penalty werd door specialist Nino Monasso benut. De voorsprong was echter van zeer korte duur. In de 32ste minuut werd een vrije trap vanaf de linkerkant ingedraaid waar de speler van Gramsbergen de bal kon inkoppen bij de tweede paal. In het restant van de eerste helft was VVG nog dicht bij de gelijkmaker door een afstandsschot van Bion Venhoeven. De bal werd knap gepakt door de doelman van Gramsbergen waardoor de 1-2 als ruststand bleef staan.

In de tweede helft herpakte VVG zich goed en werd de tegenstander onder druk gezet en werd nadrukkelijk opzoek gegaan naar de gelijkmaker. Dit resulteerde zeker in een aantal kansen op de gelijkmaker maar hij viel niet. Ondanks een aantal aanvallende wissels en omzettingen werd er in de tweede helft niet meer gescoord en bleef de 1-2 op het scorebord staan.

Door de nederlaag zit de nacompetitie en het seizoen er direct op. Het seizoen sluit je af met een tweede plaats in de tweede klasse waar je als club en team zeker trots op mag zijn. Het mislopen van de titel en de vroegtijdige uitschakeling in de nacompetitie leveren nog wel een bittere nasmaak op. Voor nu is de zomerstop aangebroken en gaan we ons daarna voorbereiden op een nieuwe seizoen. Nieuwe ronde nieuwe kansen.

Tot slot wil ik nog alle supporters, sponsoren, kantinepersoneel en iedereen die het eerste elftal heeft gesteund dit seizoen bedanken. We zien jullie volgend seizoen graag terug op sportpark de Pol!