Eindelijk weer 3 punten voor VVG’25 JO15-1

Na een reeks van geen overwinning was dit de wedstrijd waar het moest gebeuren. De weken ervoor waren goede wedstrijden qua veldspel, helaas kon toen de overwinning niet meegenomen worden naar Gaanderen. Thuis tegen DVV JO15-2 was er maar 1 doel voor alle jongens. De 3 punten zouden koste wat het kost op Sportpark de pol blijven. Op veld 3 was een perfecte ambiance om de supporters te vermaken.

Om 13:00 werd er afgetrapt voor de wedstrijd tussen VVG’25 en DVV. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd, bij winst van de ploeg uit Gaanderen kon DVV worden ingehaald op de ranglijst. De blauw witten begonnen in de volgende opstelling:

• Aanvallers v.l.n.r. Kas Valk, Tijn Berendsen en Teun Jansen
  • Middenvelders v.l.n.r. Jasper Molenaar, Ramon Roelofsen en Zef Lochs
  • Verdedigers: Mike Epskamp, Daan Rysavy, Nout Thuis en Bram Starink
  • Keeper: Twan Jansen
  • Wissels: Kyron Stevens en Bram Gunsing

Na het 1e fluitsignaal was er maar 1 ploeg die op zoek was naar de overwinning. Dit was VVG’25, het was nog wel erg slordig af en toe. De bal moest meer naar de grond gebracht worden waar we echt konden gaan voetballen. De eerste grote kansen waren dan ook voor de ploeg uit Gaanderen. De dreiging kwam vooral vanaf de rechterflank van VVG’25. Hier volgde dan ook in de 22e minuut het welverdiende doelpunt. De bal werd van de linkerkant goed naar de andere kant geopend naar Zef Lochs, die op zijn beurt Teun Jansen vrij voor de keeper zette. Teun Jansen, die zal uitgroeien tot de smaakmaker van de wedstrijd faalde niet en zette de thuisploeg verdiend op een 1-0 voorsprong. De bal werd op fraaie wijze over de keeper heen geschoten. Op slag van rust had Tijn Berendsen de kans om VVG’25 naar de 2-0 te schieten, Ramon Roelofsen zette de aanval op en liep via een één tweetje door de verdediging van DVV. Hij gaf de bal goed voor op Tijn Berendsen maar hij faalde vanaf 5 meter doordat de keeper er nog net aan zat.

Ruststand: 1-0 door Teun Jansen, assist Zef Lochs.

In de rust werd gezegd door de trainers om vooral zo door te gaan, we moest wel meer gaan voetballen. Meer beweging zonder bal en hou de bal in de ploeg. De opening naar de andere kant moest meer gevonden worden zodat we meer ruimte creëren aan de zijkanten.

De 2e helft begon fantastisch en er werd gelijk veel druk gezet op de tegenstander. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de 2-0 zal vallen. Dit was dan ook het geval na een goeie aanval van VVG’25 kon Ramon Roelofsen de beslissende 2-0 maken. Dit was iets uit de kluts maar dit maakte het niet minder mooi. De volgende 10 minuten waren van een hoog niveau, we hadden DVV bij de strot. We vergaten het alleen echt af te maken. De druk op de goal van de goeie keeper van DVV nam erg toe en kregen grote kansen. Uit het niets werd het niet 3-0 maar 2-1. Er werd een vrije trap gegeven aan DVV en ze gaven de bal lang op hun spits, die niet faalde 1 op 1 met onze goalie Twan Jansen. Een kleine smet op de tot nu toe goeie wedstrijd. We wisten dat we na de tegentreffer een flink slotoffensief van de ploeg uit Duiven konden verwachten. Aan al deze speculaties maakte Teun Jansen snel een einde, de smaakmaker wist de 3-1 te maken door een prima assist van Tijn Berendsen. Hij legde de bal goed terug en met een uitgemeten schot wist Jansen de keeper te verschalken. Na de 3-1 was het klaar en werd de wedstrijd uitgevoetbald zonder echt grote kansen.

Scoreverloop:

22′ 1-0 Doelpunt Teun Jansen assist Zef Lochs

39′ 2-0 Doelpunt Ramon Roelofsen

43′ Kas Valk verlaat het veld voor Kyron Stevens

55′ Zef Lochs verlaat het veld voor Bram Gunsing

60′ 2-1 voor DVV

63′ 3-1 Doelpunt Teun Jansen assist Tijn Berendsen

Kortom: Een prima overwinning van VVG’25! Een zeer belangrijke overwinning waardoor we klimmen op de ranglijst en stijgen naar de 7e plek en DVV JO15-2 op de ranglijst voorbij gaan.

Volgende week spelen we thuis tegen OBW JO15-1, deze directe concurrent staat 5e met 2 punten meer als de talenten van de JO15-1. Bij een overwinning kan VVG’25 hele goede zaken doen en stijgen naar de 5e plek.