Fc Zutphen JO15-3 – VVG’25 JO15-1

Beste supporters van de JO15-1,

De wedstrijd in Zutphen was een belangrijke voor VVG’25 JO15-1, ze stonden in punten gelijk met de tegenstander van vandaag. Beide ploegen doen het goed in de 2e klasse en draaien boven in mee. Voor VVG’25 is het goed voor de ontwikkeling om na de winterstop wellicht de overstap te maken naar de 1e klasse. Om dit te behalen moet je bij de eerste 3  van de competitie eindigen. Op dit moment stond VVG’25 op deze 3e plek en FC Zutphen op de 4e plek.

De wedstrijd begon gelijk heel goed voor de mannen uit Gaanderen. In de eerste minuten was het al gelijk raak door Kas Valk de buitenspeler van VVG’25 kon de bal binnen tikken na een goede voorzet. 1-0 binnen 1 minuut, Kas maakte overigens zijn 1e competitie doelpunt, hij werd de laatste periode nog al vaak geconfronteerd met het feit dat hij nog droog stond in de competitie.  Deze statistiek schoot hij dus zaterdag na 1 minuut al aan diggelen en snoerde de mond van ploeggenoten en trainers.  Vlak hierna was het Dany Lankveld die de bal na een prima aanval in de verre hoek mikte en scoorde. Dany die met ons meedeed omdat Nout Thuis en Cas Leuverink niet volledig fit waren en Bram Gunsing afgelopen week is geopereerd en dus niet aanwezig was. 2-0 stond dus al snel op het scorebord. Na dit doelpunt was er 1 moment waar het niet duidelijk was achterin wie de bal nu zou pakken. Hier maakte de ploeg uit Zutphen dankbaar gebruik van, eerst leek het erop dat het doelpunt nog voorkomen kon worden op de lijn door Bram Starink maar het mocht niet zo zijn 2-1. Na de 2-1 kwam VVG’25 heel sterk terug, ze maakte er voor rust zelf bijna een voetbalshow van. Dany Lankveld en Zef Lochs die langs de lijn fantastische acties maakte door enkaar simpel in te spelen. Jasper Molenaar die vaak de bal wist te onderscheppen en daarna één van de spitse weg stuurde in de diepte. Het was genieten voor de trainers op de bank. Ze konden ook rustig gaan zitten want de score werd voor rust nog uitgebouwd naar 5-1. Doelpunten van Tijn Berendsen die met een kopbal de 3-1 maakte, Dany Lankveld die de penalty verzilverde die werd toegekend en Kas Valk die zelfs vandaag zijn 2e van de middag op het scorebord zette.

Met een goed gevoel zochten de mannen de kleedkamer op, in de kleedkamer werd er gezegd dat we vooral zo door moeten gaan! Dit is natuurlijker makkelijker als gedaan als je weet dat je met 4 doelpunten voor staat, ga je wellicht automatisch achter over leunen. Dit moeten we zien te voorkomen.

In de 2e helft gebeurde er wat er in de rust besproken was, iedereen dacht dat ze er al waren. FC Zutphen kwam beter uit de kleedkamer, ze hadden in de 2e helft het overwicht. VVG’25 kreeg nog wel enkele kansen met onder andere Tijn Berendsen en Zef Lochs. Maar het blijkt toch wel weer dat de jongens nog geen 2 goede helften kunnen spelen. Dit is iets om naar toe te werken. In de laatste 15 min van de wedstrijd was het toch Zutphen wat weer terug kwam in de wedstrijd door 2 doelpunten. de 5-2 viel in de omschakeling, er was ondertal in de verdediging en de snelle buitenspeler wist de bal net voordat Twan Jansen de bal kon pakken binnen te tikken bij de 2e paal. De 5-3 lopen we gewoon niet mee met de inlopende speler bij een corner en die kan hem bij de 1e paal zo binnen tikken.

Kortom: Een fantastische 1e helft waar iedereen boven zichzelf uitsteeg en kei hard voor elkaar werkte, de 2e helft was het tegenovergestelde van de eerste helft. Het niveau zakte als een baksteen naar beneden en er werd met maten zwak verdedigd.

De overwinning is het belangrijkste wat we mee terug nemen uit Zutphen maar met een minder gevoel sluiten we de wedstrijd af door een zwakke 2e helft neer te zetten. Waar de eerste helft misschien wel de beste van het seizoen was.! echter stijgen we wel een plek op de ranglijst omdat Doetinchem wist te winnen van Winsterswijk en nemen wij de 2e plek over van hun.

Volgende week zaterdag 18 november om 12:00 staat de derby tegen Silvolde op het programma. Veel jongens spelen dan tegen klasgenoten dus willen koste wat kost bewijzen dat ze de betere zijn! Komt allen volgende week naar Sportpark de Pol.