Gehavend O19-1 verliest van Bemmel

Na een aantal weken van voorbereiding, ging de reis voor de eerste bekerwedstrijd, naar Bemmel. Aan de kant van VVG waren Milan, Freek, Ahmed, Bart, Yoni, Roel en Rudi afwezig. O19-2 speler Quinn Leusink sloot aan. Tegenstander SC Bemmel bleek een uitstekende tegenstander dat fysiek en voetballend een behoorlijk niveau haalde. VVG dat in de eerste helft beter was, vergat met een voorsprong te gaan rusten. SC Bemmel profiteerde optimaal in het tweede bedrijf. De thuisploeg won met 4-2. De doelpuntenmakers aan de kant van VVG waren Kyllian Beran en Juul Jansen.

Klein overwicht in beginfase

Na 3 minuten voetballen kreeg VVG de eerste mogelijkheid. Een mooie aanval over de rechterkant, Bion steekt Beran weg, helaas schiet Beran naast. Het balbezit is na deze kans voor de thuisploeg, dat in een behoorlijk tempo VVG onder druk wil zetten. Doordat de bal snel van links naar rechts verplaatst wordt, moet VVG veel lopen en hard werken. Dit levert op dat Bemmel wel de bal heeft maar geen kansen creëert.

1-0 voor SC Bemmel

Het balbezit wordt langzaam weer overgenomen door VVG. Maar het levert de bal in bij de thuisploeg. Zonder twijfel wordt dit kadootje uitgepakt. Het was de nummer 4 van Bemmel die van dichtbij afrond.

VVG snel terug in de wedstijd 1-1 door Beran

Ingooi aan de rechterkant van het veld. Celik gooit naar aanvoerder Jansen, met een prachtige pass met zijn linker, stuurt hij Beran er vandoor. Deze keer faalt Beran niet, hij gaat zelfs de keeper voorbij en rond met rechts af. Mooie goal! Het staat weer gelijk! VVG krijgt kansen op meer maar weet het net niet meer te vinden. Ook maakt het geen verdedigende fouten meer. We gaan rusten met 1-1.

Vrijetrap wordt binnen gekopt 2-1

Direct na de rust een gigantische kans voor Bemmel. Doelman Brugman is belangrijk! Aantal minuten later, invaller Leusink krijgt bij zijn eigen hoekvlag de overtreding tegen zich. De vrijetrap wordt in de 5-meter op de voet van Kuiperije gelegd. Onder druk van een aanvaller verdwijnt de bal achter Brugman, die zijn 5-meter even niet de baas was. 2-1 voor Bemmel.

Aanvoerder Juul Jansen maakt er 2-2 van

VVG gaat gewoon door met aanvallen en in deze fase komt Bemmel er even niet meer aan te pas. Het is minuut 66 als Venhoeven wordt neergelegd in de zestien. Penalty voor VVG. Daar weet aanvoerder Jansen wel raad mee. Onhoudbaar schiet hij hem binnen! 2-2!

VVG muur springt hoog, maar de bal gaat eronder door, 3-2 en kort daarna ook 4-2

Makkelijk gegeven vrijetrap voor de thuisploeg, nummer 8 staat achter de bal. Hij gok dat de muur springt. Nou… die muur springt bijna 2 meter omhoog en dan is het gebeurd. Dit is een behoorlijk pijnlijke fout. Zelfs zo pijnlijk dat direct vanaf de aftrap, de bal van 50 meter over doelman Brugman word geschoten. Binnen 30 seconden is de wedstrijd gespeeld. VVG verliest haar eerste officiële wedstrijd in het seizoen 2019-2020.

Arbiter: J.H.R. de Pijper Toeschouwers: 88

Doelpuntenmakers: 1-0 Onbekend (14.), 1-1 Kyllian Beran (18.), 2-1 e.d. (58.), 2-2 Juul Jansen (68.)(pen.), 3-2 Onbekend (70.), 4-2 Onbekend (70.)

Opstelling: Brugman, Celik, Kuiperije, Mulder, Berendsen, J. Jansen©, v. Uem, Gül, Venhoeven, Stern (48. Loesink), Beran (50. Leusink).