Gehavend VVG’25 JO15-1 verliest op bezoek bij Concordia Wehl

De blessures stapelen zich op bij de JO15-1 uit Gaanderen, de lappenmand was overvol voor de wedstrijd tegen Concordia Wehl. 4 spelers konden helaas niet deelnemen aan de wedstrijd, hierdoor mist VVG’25 wel aardig wat kwaliteit maar ondanks dat kon er gewoon om 12:30 afgetrapt worden in Wehl, met aan de aftrap Kyan Buizert en Merlijn Rozendal die aansloten en ook direct in de basis begonnen.

De eerste fase van de wedstrijd was er voor de uitploeg niks aan de hand, VVG’25 kon de rust vaak achterin vinden en vanuit daar prima opbouw verzorgen. Aan de bal was VVG’25 de betere ploeg. Concordia hoopte op fouten in onze defensie en vanuit de tegenaanval gevaarlijk te worden. Met kwaliteit op het veld konden ze de eerste fase nog niet echt gevaarlijk worden. De snelheid van Jarno Wisselink was hier ook essentieel in, die veel weg haalde achterin! Na 20 minuten kantelde de wedstrijd volledig, we lieten de thuisploeg gemakkelijk op 1-0 komen door een aantal individuele fouten, na de 1-0 gaven we de hele wedstrijd weg. Concordia kon profiteren van slordigheden in de opbouw van VVG’25 en kon uitlopen naar 3-0 nog voor rust. De wedstrijd leek met de rust hierdoor al compleet gespeeld.

De 2e helft werd er net zoals vorige week geschakeld naar 3 spitsen, met de snelheid van Kyan Buizert en Merlijn Rozendal hoopte we daar gevaarlijk te worden. Echter leidde dit alleen maar tot meer gaten op het middenveld en de verdediging. Hier profiteerde de thuisploeg optimaal van en kon uitlopen naar 5-0. Na de 5-0 kon VVG’25 nog wel wat terug doen via Robin Jansen, hij schoot prima binnen na goed voorbereidend werk van Kyan en Merlijn. Na de 5-1 konden we de wedstrijd meer controleren, doordat Robin ook iets verdedigend ging spelen. Het veld was weer iets compacter en hier had Concordia toch moeite mee om er doorheen te spelen. Uiteindelijk kon Concordia nog 1 keer tot scoren komen door opnieuw een fout in onze verdediging, je ziet toch dat we veel moeite hebben om lopende mensen vanuit het middenveld dan op te pakken als we in onder tal komen.

Hopelijk kunnen we lering trekken uit deze wedstrijd en is het wellicht fijn dat we aanstaande woensdag alweer aan mogen treden tegen Terborg/Silvolde voor de achterhoek cup! Woensdag 19:00, verplaats naar Sportpark de Munsterman te Silvolde i.p.v. Sportpark de Pol.