Nieuws

Georganiseerd JO17-1 pakt een punt

In de vierde thuiswedstrijd van de competitie, weet VVG een punt te pakken, tegen het sterke VDZ uit Arnhem (maar liefst 8 onder 17 teams). In de opstelling een verrassende naam op de rechtsback, Kas Valk. Dit omdat Stijn Fischer (ziek), Jesse Leuverink (internationalisering) en Nout Thuis (internationalisering) de gehele week niet op de training waren verschenen. Fischer (ziek) zat ook niet bij de wedstrijdselectie, wij wensen hem beterschap! Tijn Berendsen sloot aan vanuit de JO15-1 en nam ook Daan de Kater (leider) mee. Beide: Bedankt! Op Sportpark de Pol werd het 1-1. Doelpunt namens VVG door Dany Lankveld.

 

Geen kansen in de openingsfase

Beide ploegen starten afwachtend en staat goed georganiseerd op het veld. VVG haalt de diepte eruit en VDZ kan geen vuist maken. Het initiatief ligt bij de gasten uit Arnhem maar VVG staat niet toe dat ze tot kansen komen. Er zijn fases waarin VVG de bal in de ploeg kan houden, zelf de diepte kan zoeken maar net de eindpass onvoldoende is.

 

Vlak voor de rust, komen beide ploegen tot kansen

Het is VVG dat de eerste kans voor VDZ inleidt. Aanvoerder Mulder kan bal niet goed verwerken en de tweede bal wordt gewonnen door de rechtsbuiten van VDZ, zijn schot vliegt hard voorlangs.

Direct hierna de kans voor VVG, het is Lankveld die de bal met een lekker schot, op de vuisten van de doelman uiteen laat spatten. De bal komt panklaar voor de voeten van Jansen, ook zijn schot vliegt maar net voorlangs.

 

Het zit niet mee, 0-1

Net na de rust, hoekschop voor de bezoekers, Jansen doet er alles aan om de bal weg te werken. Hij krijgt hem, randje zestien, op zijn achterhoofd. De bal schiet de lucht in en ploft hoog bij de tweede paal binnen. VDZ heeft het geluk aan zijn zijde.

 

VVG knokt zich terug in de wedstrijd, Lankveld maakt 1-1

Een uur gespeeld, als de net ingevallen Leuverink er aan de rechterkant vandoor is, hij geeft de voorzet op Jansen, zijn schot gaat ver over. In de 64ste minuut komt VVG op 1-1. Het is Dany Lankveld die het laatste zetje geeft.

 

Grote kansen op 2-1

Met nog 9 minuten te spelen, is het Loesink die in de 1 tegen 1 komt, hij kapt en schiet de bal naast.

Nog 5 minuten… Lankveld er vandoor aan de linkerkant, hij komt de zestien in, hij komt de vijfmeter in… en stift hem op de buitenkant van de paal. In de absolute slotfase krijgt VVG nog twee hoekschoppen. De eerste is ongevaarlijk. We zitten ver in blessuretijd, als de bal nog een laatste keer voor het doel van VDZ wordt getrapt, maar helaas. Het levert geen winnende treffer op.

 

Arbiter: R. Spiek Toeschouwers: 21

Doelpuntenmakers: 0-1 e.d. (46.), 1-1 Lankveld (64.)

Opstelling: Pothof, Valk (46. Thuis), Roelofsen, Mulder©, Liebrand, Gül, S. Berendsen, Loesink, Lankveld, Venhoeven (60. Leuverink) en Jansen (64. T. Berendsen).

Gele kaarten: –

Rode kaarten: –

Bijzonderheden: –

HET LAATSTE NIEUWS

SV Leones vs VVG’25 – Zondag 26 Mei

21 mei 2024

Wedstrijdverslag JO7-1

22 mei 2024

VVG’ 25 slacht DVC’26 af op eigen bodem

22 mei 2024

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024