Goed georganiseerd VVG’25 JO15-1 verliest in laatste minuut.

Op deze zaterdag 8 december werd er voor de wedstrijd een bespreking gehouden om beelden van de afgelopen wedstrijd te bespreken. Er werden 2 taken erg toegelicht in de beelden, het druk zetten wat we eigenlijk al fantastisch onder de knie hebben en de zone dekking qua posities in het veld. Hier kunnen we nog stappen in maken en hoopte vooral dit vandaag terug te zien.

De wedstrijd in Eibergen begon pas om 13:30 en de omstandigheden waren eigenlijk op de accommodatie na verschrikkelijk, de wind speelde een grote factor in de gehele wedstrijd. De lichte bal werd bij elke bal die gespeeld werd geschept door de wind en belande ergens anders dan eigenlijk de bedoeling was. Hierdoor kregen beide teams niet echt veel uitgespeelde kansen.

De eerste helft was eigenlijk heel goed als je terugkijkt naar de punten die we besproken hebben in de voorbespreking. We werden af en toe gevaarlijk omdat we de bal onderschepten tijdens het druk zetten. Dit leidde niet echt tot kansen voor de blauw witten. De echt grote kansen bleven uit voor beide ploegen. Aan de bal speelde VVG’25 er af en toe goed onderuit.

De rust was daar en er kon teruggekeken worden op een prima 1e helft, hopelijk konden we deze lijn doortrekken richting de 2e helft.

De 2e helft was eigenlijk een ander beeld dan de 1e helft, VVG’25 kon eigenlijk niet echt onder de druk van Eibergen uit komen. Mede door de sterke wind kon Kyron Stevens de bal niet ver zijn 16 meter uit schieten en bleef de bal veel hangen op onze speelhelft. Eibergen kon wel gevaarlijk worden maar mede door een paar goede reddingen van de goalie bleef de 0-0 lang op het scorebord staan. In de slotfase van het duel kon VVG’25 een klein beetje tegen de verhouding van de wedstrijd in op voorsprong komen echter was daar de keeper van Eibergen met een fantastische redding. De in het veld gekomen Zef Lochs had een prima vrije trap in huis deze kon gekeerd worden, uit de rebound wist Jarno Wisselink ook helaas niet het net te vinden. In de werkelijk laatste minuten kwam er een aanval via de linkerkant van Eibergen. De linksbuiten wist met links de verre hoek te vinden en zo kwam VVG’25 helaas op een 1-0 achterstand. Dit bleek een paar minuten later ook de eindstand te zijn.

Helaas voor VVG’25 was de 1e seizoenshelft nog niet om naar huis te schrijven, je ziet ons als team wel groeien. Vooral verdedigend staan we gewoon goed opgesteld en hebben tegenstanders het altijd moeilijk tegen ons. We zijn dan wel bij de ondersten van de competitie geëindigd maar gaan desondanks gewoon aanvragen om in de 1e klasse te blijven. We zijn er van overtuigd dat er meer in de groep zit en dat er in de 1e klasse veel meer ontwikkeling plaats vindt dan in de 2e klasse.