Nieuws

Gevaar van kunstgrasvelden

Gaanderen, 16 februari 2017

Betreft: reactie op uitzending Zembla 15-02-2017 over het gevaar van spelen op kunstgrasvelden.

Beste leden en ouders/verzorgers van VVG ’25,

Eind 2016 verscheen het onderzoeksrapport van de RIVM over de gezondheidsrisico’s door het spelen op kunstgrasvelden met rubbergranulaat. De conclusie van dit onderzoek was dat het spelen op kunstgrasvelden veilig is. Bij VVG ’25 is ook onderzoek gedaan en dit onderzoek ondersteunde deze conclusie.

Op 15 februari werd er in een uitzending van Zembla aandacht besteed aan het onderzoek van de RIVM. Door een aantal deskundigen werden de resultaten in twijfel getrokken mede door het aanvullend onderzoek van de VU in Amsterdam. Er werd door een aantal deskundigen geconcludeerd dat het niet verstandig lijkt om met name de jongste sporters te laten sporten op de kunstgrasvelden met rubbergranulaat.

Als bestuur van VVG ’25 vinden wij de gezondheid van onze leden erg belangrijk. Ondanks dat het RIVM en de KNVB aangeven dat er wel veilig gesport kan worden hebben wij besloten dat de jeugdteams, de min-f, SSL, JO-9 & JO-11 voorlopig niet zullen trainen en spelen op ons kunstgrasveld, totdat er meer onderzoeksresultaten zijn. Voor de oudere jeugdspelers nemen we die maatregel vooralsnog niet, uiteraard bent u als ouder vrij om hier zelf een beslissing in te nemen.

We beseffen ons ter degen dat dit weer de nodige organisatorische problemen met zich mee zal brengen en veel werk en flexibiliteit vraagt van onze vrijwilligers. Het kan ook betekenen dat sommige teams soms minder vaak kunnen trainen of dat wedstrijden zullen moeten worden verschoven. We vragen u hiervoor om uw begrip.

De komende weken willen we in gesprek gaan met de Stichting Velden Gaanderen -de verhuurder van de velden- en de Gemeente Doetinchem –de eigenaar van ons kunstgrasveld- om te kijken of er een alternatieve oplossing kan komen voor het rubbergranulaat.

Hiermee hopen we u voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Bestuur VVG ‘25

HET LAATSTE NIEUWS

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024

Sponsortoernooi zondag 23 juni!

02 mei 2024

🚪✨ 𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗟𝗼𝗼𝗸 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗞𝗹𝗲𝗲𝗱𝗸𝗮𝗺𝗲𝗿𝗱𝗲𝘂𝗿𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗩𝗩𝗚 ‘𝟮𝟱! ✨🚪

02 mei 2024

Mooie ochtend voor de JO7-1!

23 april 2024