Het eerste puntenverlies van VVG’25 1!

Dit weekend stond de wedstrijd tegen Doetinchem op het programma. De weeromstandigheden waren prima en het veld lag er redelijk goed bij.

In de eerste fase van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen om de openingstreffer te maken. VVG had toch wel de grootste kansen. Alleen bleven de kansen onbenut. Zo kwam Alexander Megens alleen voor de keeper en minste Yoni Bouwman een kans van dichtbij. Tot dat VVG een vrije trap kreeg. Via een goede voorzet van Nick Schoenaker kon Dyon Bouwman de bal knap binnen tikken(0-1). Daarna ging VVG iets beter voetballen. VVG Creëerde weer kansen maar deze bleven onbenut. Zo kwam Ramon Pastoor alleen voor de keeper en kon Alexander Megens de keeper net niet passeren. Doetinchem creëerde met vlagen een paar kansen. Dit waren niet heel grote kansen. Tot dat Rico Cancian alleen voor Jimmy van Santen stond. Jimmy kon de bal net niet pareren en het werd 1-1. Al snel kwam het antwoord van VVG. Yannis Megens maakte een goede loop acties achter de laatste linie van Doetinchem. Nick Schoenaker gaf de bal op Yannis Megens, waarna de keeper van Doetinchem Yannis Megens net uit balans bracht. De scheids gaf een penalty. Deze penalty werd er zuiver in geschoten door Dyon Bouwman (1-2).

In de tweede helft werd de wedstrijd wat onvriendelijker. Zo werden er overtredingen gemaakt die, naar mijn mening, te weinig bestraft werden. Zo kwam een speler van Doetinchem veelte laat inglijden op Jimmy van Santen. Deze speler kreeg niet eens geel. Ook ging VVG in de tweede helft niet meer voetballen en zakte VVG veel in, maar VVG kreeg ook de tweede helft nog redelijk veel grote kansen. Zo kwamen verschillende spelers in kansrijke posities. Alleen zoals het de hele wedstrijd al ging, maakte VVG de kansen niet af. Hierdoor hield VVG Doetinchem in leven. Doetinchem ging de laatste fase van de wedstrijd alles of niets spelen. VVG hield nog lang stand en tot echt grote kansen kwam Doetinchem niet. Ook in deze fase kreeg VVG nog een paar kansen door er snel uit te komen. Alleen deze kansen bleven ook onbenut. In de laatste minuut werd een aanval op gezet vanuit de rechterkant. De rechtsbuiten gaf een goede voorzet en deze kon makkelijk binnengelopen worden door de speler van Doetinchem (2-2). Hierna mocht Davy Stern nog zijn debuut maken.