Hoofdklasse stap dichterbij voor JO17-1

VVG25 JO17-1 staat met zes overwinningen op rij, bovenaan in de promotiepoule. Op Sportpark de Pol werd (op dat moment) nummer 2 Oeken/Brummen met 3-1 verslagen. VVG moest het doen zonder de geschorste Jan Leemreize. Aanvoerder Juul Jansen was net op tijd wedstrijdfit. Doelpuntenmakers op deze zonnige dag waren Bart Leuverink, Juul Jansen en Davy Stern.

Grote kansen voor Oeken/Brummen

Het zonnetje scheen lekker, toen beide teams begonnen aan de warming-up. Het was een strijd om de koppositie en VVG kende een lastige middag. De mannen van trainer Jelle Elfrink begonnen niet sterk aan de wedstrijd. In de opbouw wordt de bal zomaar in de voeten van de spits geschoven. Met twee aanvallers gaan ze op de keeper af. Maar gelukkig lette Ruben Cats, de doelman die dit seizoen al bewezen heeft punten voor zijn team te kunnen pakken, goed op. De ruimtes werden klein gehouden maar toch drukte Oeken/Brummen zich er doorheen. Dit leverde naast de grote kans, vier hoekschoppen en een gevaarlijk schot van afstand op. Oeken/Brummen maakte dit seizoen, in vijf wedstrijden al 27 doelpunten. VVG was dus gewaarschuwd.

Bart Leuverink met de 1-0

VVG heeft grote moeite met de druk die ze opgelegd wordt. Volle bak zoekt Oeken/Brummen de aanval. Maar dan komt VVG er toch knap uit, een mooie snelle aanval levert een hoekschop op. Precies 20 minuten gespeeld, als Beran de bal perfect op het hoofd van Leuverink legt. Tussen twee spelers, is de timing van Leuverink wereldklasse. Hij kopt hem snoeihard binnen.

Oeken/Brummen maakt 1-1

De eerste kans voor VVG was dus gelijk raak. Maar dat betekend niet dat de grip op de wedstrijd terug is. Oeken/Brummen heeft nog niet besloten om het gaspedaal los te laten. Wederom levert het hun veel hoekschoppen op. In minuut 30 valt dan toch het doelpunt. Een schot van 20 meter knalt tegen de paal, via de rug van Cats, het doel in.

Juul Jansen schiet vrije trap in de kruising, 2-1

Vlak voor de rust, krijgt VVG een mooie kans op de score weer naar zich toe te trekken. Vrije trap op een meter of 15, aan de linkerkant van het veld. Aanvoerder J. Jansen denkt na over een variant, maar besluit om toch zelf de bal maar in het kruis te leggen! 2-1! Mooie goal op een goed moment.

Davy Stern met bevrijdende 3-1

Na de rust veranderd het spelbeeld, VVG heeft de controle terug in de wedstrijd. Het balbezit is voor de thuisploeg, bijna alle tweede ballen worden gewonnen en de grote kansen voor Oeken/Brummen nemen sterk af. Nu is het VVG dat de grote kansen krijgt via C. Jansen (net te laat bij voorzetten en schot op keeper). In de blessuretijd gaat Stern er vandoor, hij geeft twee spelers het nakijken en komt in duel met de keeper die er alles aandoet, maar geen antwoord heeft op Stern, die de bal eenvoudig het doel in kan lopen.

Arbiter: W. Rutgers Toeschouwers: 68

Doelpuntenmakers: 1-0 Bart Leuverink (20.), 1-1 (30.), 2-1 Juul Jansen (38.), 3-1 Davy Stern (80+2.)

Opstelling: Cats, Kuiperije, J. Jansen©, Mulder, Liebrand, v. Uem (74. Fischer), Leuverink, Lankveld, Beran (45. Loesink), Berendsen (42. C. Jansen), Stern.

Gele kaarten: v. Uem (63.)