Nieuws

JAYLYNN OP SCHOT IN TWENTE

De 8-jarige Jaylynn van Embden van VVG’25 JO-9-1 gaat voetballen voor Talententeam Reggestreek in Almelo (TTR). TTR is de gebundelde meiden-afdeling van Heracles en FC Twente. Daarnaast blijft het VVG-talent ‘gewoon’ ook nog in Gaanderen voetballen.

Haar ouders krijgen het er de komende tijd maar druk mee. “Ja, dat wordt kilometers maken”, zegt vader Bart. “Vrijdag trainen in Wierden, zaterdag spelen met VVG’25 en op zondag de wedstrijd met TTR.”

Het talent van de jonge meid werd voor het eerst professioneel opgemerkt door Achterhoeker en ex-oranje international Martijn Meerdink. “Bij een één op één-training zag hij al snel haar talent. Hij adviseerde ons om het met Jaylynn hogerop te zoeken.”

Haar talent werd ook gezien door trainers bij TTR. En na het zien van wat beelden, werd Jaylynn recent uitgenodigd voor twee stagetrainingen . Daarbij vielen het voetenwerk, spelinzicht en de schotkracht van de ‘kleine meid’ (1 m. 35 cm) bij de kenners direct in de smaak.

TTR is een soort ‘verzamelpoule’ van talentvolle meiden uit Oost-Nederland. Bij gebleken geschiktheid sluiten de dames van daaruit aan bij betaald voetbalclubs in de regio.

Haar ouders zijn trots op Jaylynn. “Maar, laat één ding helder zijn: het draait om Jaylynn. Om haar plezier. Als zij er vroeg of laat, om welke reden geen zin meer in heeft, stopt het avontuur direct. Maar voorlopig vindt ze het hartstikke leuk en gaan we het avontuur samen aan.”

In Twente sluit Jaylynn als 8-jarige aan bij de meiden van JO-11.

(Foto: Jaylynn na een training voor het stadion van Heracles.)

 

HET LAATSTE NIEUWS

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024

Sponsortoernooi zondag 23 juni!

02 mei 2024

🚪✨ 𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗟𝗼𝗼𝗸 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗞𝗹𝗲𝗲𝗱𝗸𝗮𝗺𝗲𝗿𝗱𝗲𝘂𝗿𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗩𝗩𝗚 ‘𝟮𝟱! ✨🚪

02 mei 2024

Mooie ochtend voor de JO7-1!

23 april 2024