JO15-1 sluit achterhoekcup af met opgeheven hoofd!

De jongens van VVG’25 waren in de achterhoek nog niet succesvol geweest, dit in tegenstelling met de competitive waar het goed gaat en de komende weken doorslaggevend zullen zijn voor de mankrachten uit Gaanderen. 28 November stond de laatste achterhoekcup wedstrijd op het programma tegen SP Lochem JO15-1. Een hele sterke tegenstander die uitkomt in de hoofdklasse en het daar ook nog heel goed doet.

De eerste minuten was gelijk duidelijk waarom de ploeg uit Lochem in de hoofdklasse uit kwam. Ze voetbalde makkelijk en wij kwamen er totaal niet aan. Snel was het ook 0-1 door een fout in de verdediging, eigenlijk zijn bijna alle doelpunten wat wij tegen krijgen dit seizoen fouten wat we zelf maken. Twan moest ingrijpen en maakte hierbij een overtreding, de penalty die hierop volgde werd benut door Lochem. Snel liepen we dus al tegen de feiten aan. Niet veel later was het een afstandschot die ook onze goalie Twan passeerde 0-2, we waren in de beginfase te veel onder de indruk van de tegenstander. Ze konden ook wel erg goed voetballen en het balletje ging snel rond. Werd het zo’n avond netzo als tegen Eibergen vroegen ze zich langs de kant al af. Na de 0-2 kwam VVG’25 eigenlijk beter in de wedstrijd. Er werd goed verdedigd en Lochem kwam niet echt tot grote kansen. VVG’25 was uit de tegen aanval nog wel enkele keren gevaarlijk doordat Kas Valk diep werd gestuurd. Dit leide tot kansen voor de beide aanvallers en Jasper Molenaar had 1 keer een vrije schotkans. Nadat VVG’25 iets meer in de wedstrijd kwam was het toch weer de mid mid van Lochem die VVG’25 telkens te slim af was. De rechterflank werd te makkelijk afgetroefd door de linksbuiten van Lochem. Na een goede voorzet werd er gemakkelijk binnen gewerkt. 0-3, toch was het wel telkens Lochem wat druk hield op de defensie van VVG’25. Het was 0-3 met de rust.

In de rust werd benadrukt dat het een goede ploeg is en dat we vooral niet telkens druk moeten zetten want dan loop je in het mes. Op elke positie kom je dan een stap te laat. 2 wijzigingen in de ploeg van VVG’25, Tijn en Cas kwamen in de ploeg voor Teun en Daan. Met deze wijzigingen wouden de trainers meer duels winnen op het middenveld met Tijn op 10. In de praktijk pakte dit anders uit omdat je zag dat Tijn naar zijn natuurlijke positie trok in de punt van de aanval.

De 2e helft begon en VVG’25 begon sterk, veel duels werden gewonnen en de verdediging van VVG’25 stond zijn mannetje. Lochem heeft eigenlijk in de 2e helft geen uitgespeelde kansen meer gecreeërd. Vaak stond Ramon verdedigend op de goede plek, aan de bal moet Ramon nog wel wat rustiger zijn. Schiet vaak ballen blind weg, dit is wel te verklaren want de tegenstander gaf ook veel druk als ze de bal verloren. Verder gebeurde er niet super veel in de 2e helft. Een paar diepe ballen waren nog bijna een kans voor onze nummer 9 Tijn. Hij had alleen een speler bij zich staan die even snel was als hem. Hierdoor kreeg VVG’25 ook niet zo gek grote kansen.

Kortom:

VVG’25 kan verder kijken en vooral het vertrouwen van de 2e helft meenemen naar aanstaande zaterdag. Waar de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen op het spel staat. VVG’25 JO15-1 – MVR JO15-1, we hebben namelijk alles nog in eigen hand. 2 keer winnen wil zeggen dat we op het eind van het seizoen op de platte kar staan. Er is nog van alles mogelijk in de competitie. Je zou ook nog helemaal buiten de boot kunnen vallen door niet bij de eerste 3 te eindigen. De eerste 3 gaan namelijk na de winterstop in de 1e klasse voetballen. 1 van de laatste 2 wedstrijden winnen en we zijn daar van verzekerd! 2 belangrijke wedstrijden tegen de nummer 1 en 2. Mooie wedstrijden op het eind van de competitie en de beslissing in de competitie word in deze wedstrijden bepaald.

Kom aanstaande zaterdag om 12:00 onze jongens onder 15-1 aanmoedigen op Sportpark de Pol. Tot dan!