JO15-1 verliest nipt van Zelos

Na een zware, maar toch goede voorbereiding tegen derde divisionisten DVV en ESA en hoofdklasser vv Dieren (die overigens uitstekend werd gewonnen) stonden de blauw-witten zaterdag 22 september goed voorbereid en fit aan de start van de eerste competitiewedstrijd tegen Zelos JO15-1. Alleen Twan kampte nog met een blessure aan de heup en was dus niet fit genoeg om mee te doen.

De opstelling luidde als volgt:

Kyron (35. Bas), Daan, Jarno, Bram S. ©, Ties, Sem, Bram G., Tim (55. Milan), Zef, Thijs en Tijn.

VVG begin slecht aan de wedstrijd. In balbezit ligt het tempo vaak veel te laag en wordt er onnodig balverlies geleden. De lange bal wordt veelal gehanteerd, waarna met name de duels om de 2e bal op het middenveld worden verloren. In de 13e minuut levert dit Zelos dan ook de goal op. De bal wordt in de verdediging niet goed weggewerkt waardoor de bal bij de aanvaller van Zelos belandt, 0-1.

Na de goal herstelt VVG zich iets. De verdediging staat goed en bij vlagen wordt er gecombineerd. Dit levert echter maar een enkele kans op. Op slag van rust krijgt VVG te maken met een domper: keeper Kyron raakt geblesseerd. Zelos probeert hun spits in stelling te brengen door een steekbal achter onze verdediging. Kyron is op tijd bij de bal, maar komt toch in botsing met de spits en kan niet verder.

Sem trekt in de 2e helft de handschoenen aan. Thijs komt op de plek van Sem te spelen en Bas komt voorin te spelen. VVG wordt sterker en zet goed druk op de verdediging van Zelos, maar komt niet tot grote kansen. Er wordt te veel meegegaan met het spel van Zelos. Er wordt te weinig over de grond gecombineerd en er is te weinig beweging zonder bal. Na aanvallende omzettingen in het laatste kwartier komt er meer ruimte achter onze verdediging en moeten we enkele kansen incasseren. Sem ontpopt zich echter tot waardige vervanger van Kyron in de goal en verricht een aantal goede reddingen. Ook krijgen wij door de aanvallende omzettingen zelf meer kansen, maar ontbreekt het aan een goede afronding.

Eindstand 0-1.

Jammer genoeg leiden de talenten van de JO15-1 de eerste nederlaag van het seizoen tegen Zelos. Dit zijn zeker niet de tegenstanders waarvan verloren hoeft te worden. Volgende week wacht een nieuwe kans tegen Vorden JO15-1. Er wordt om 12.00 afgetrapt in Gaanderen.