JO17-1 behaald knappe overwinning

Op Sportpark de Pol werden 3 zeer belangrijke punten gepakt! Juliana’31 uit Malden, de nummer vier van de ranglijst, kwam op bezoek. Aan de kant van VVG een aantal afwezigen: Casper Jansen, Stijn Fischer en Rudi Lankveld. Vanuit de JO15-1 sloot Tijn Berendsen aan. Jimmy van Santen nam de rol van R. Lankveld over. Beide bedankt! Het was een ware thriller, waarin beide teams veel kansen kregen maar VVG door een ijzersterke wedstrijdmentaliteit de overwinning pakte! Uitslag: 2-1. Doelpuntenmakers deze middag voor VVG25 waren Quinten Loesink en Tijn Berendsen.

Juliana start uitstekend, VVG in de problemen

Het eerste halfuur is voor de bezoekers, ze kunnen gemakkelijk de vrije man vinden en worden gevaarlijk met twee schoten vanuit de tweede lijn. Echter werd onze doelman Pothof daar niet warm of koud van. We zitten in minuut 22 als beide ploegen moeten wisselen, aan de kant van VVG verlaat Swen Berendsen het veld, bij Juliana moet de doelman eruit. Beide geblesseerd. Minuut 33, als de bal in het net ligt. Helaas voor VVG aan de verkeerde kant. De bezoekers komen op een 0-1 voorsprong.

Quinten Loesink trekt, op aangeven van Bion Venhoeven, de stand weer gelijk

Na het tegendoelpunt, schakelt VVG een tandje bij. Precies twee minuten na de 0-1, staat het alweer 1-1! Venhoeven met de uitstekende pass op Loesink, die van dichtbij de bal snoeihard tegen de touwen drukt! 1-1! Na de 1-1 een harde pegel van Venhoeven tegen de paal en schiet Lankveld de voorzet van Loesink net naast. We gaan met deze stand de rust in.

Open wedstrijd, waarin beide ploegen spelen voor de winst

Er hangt een doelpunt in de lucht, maar wie hem gaat maken, dat is de vraag. Zowel VVG en Juliana krijgen daarvoor voldoende kansen. Maar VVG haalt verdedigend een hoog niveau en laat zien waarom het de minste tegendoelpunten heeft, van de competitie. De bezoekers krijgen de bal er niet in. Maar VVG ook niet, schoten vanuit de tweede lijn gaan meters over/naast. Langer doorvoetballen was in deze fase gewenst.

Tijn Berendsen doet het!

We zitten in de 69ste minuut, als kort daarvoor T. Berendsen is ingevallen. Het staat nog altijd 1-1. In deze fase is VVG beter, het harde werken moet beloond worden. T. Berendsen wint een duel om de bal en het is nu aan hem, om deze kans te benutten. Hij schiet… de spanning is voelbaar, de bal komt tegen de keeper aan…. Maar hij heeft hem niet! Doelpunt VVG! 2-1! Na een spannende slotfase en een aantal minuten blessuretijd, is daar het verlossende eindsignaal.

Arbiter: J. Sins Toeschouwers: 204

Doelpuntenmakers: 0-1 onbekend (33.), 1-1 Quinten Loesink (35.), 2-1 Tijn Berendsen (69.).

Opstelling: Pothof, Thuis, Roelofsen, Mulder©, Liebrand, Gül, S. Berendsen (22. Valk), Loesink, Venhoeven, Leuverink (65. T. Berendsen) en Lankveld.