JO17-1 blijft aan kop!

Door de nieuwe promotieregeling van de KNVB mogen de nummers 1,2,3 en de 6 beste nummers 4, deelnemen aan de promotiepoule in het voorjaar. De nummers 1 en 2 van die poule promoveren naar de hoofdklasse!

Met nog 3 wedstrijden te gaan staan de mannen van JO17-1 aan de leiding in de najaarscompetitie. Echter is het zo dat FC Trias nog wel 2 wedstrijden moet inhalen.

Afgelopen zaterdag kwam DZC68 op bezoek.

Nadat we de JO15-1 (Dany) en de JO17-2 (Swen) geholpen hadden. Kon er om 15:00uur worden afgetrapt.

Het spel in de eerste helft was prachtig aan de kant van VVG. Er werd met durf, lef en wilskracht naar voren gevoetbald. Soms een schoonheidsfoutje maar de intentie om te voetballen was duidelijk aanwezig. Daarnaast werd er op de juiste momenten verdedigend opgetreden, zodat er nauwelijks kansen werden weggegeven. Na 8 minuten op de klok, laat Bart Leuverink zijn klasse zien. In een druk bezet zestienmetergebied van DZC, weet hij de rust te bewaren en loepzuiver de bal over de keeper, in het dak van het doel te prikken. 1-0. Niet veel later schiet Quinten Loesink de bal met links binnen! 2-0.

VVG blijft het hoge niveau niet helemaal vasthouden tot de rust. Er zijn slordige fouten in aannames en passing. Gelukkig worden deze fouten hersteld en blijft het 2-0 met rust.

Onder het toeziend oog van oud trainer Jasper van Leeuwen, werd de tweede helft gestart.

Helaas niet zo spectaculair als het eerste bedrijf. Maar toch ging de bal regelmatig in de richting van het DZC-doel. Alleen het scoren lukt even niet. Dit geeft DZC hoop om er weer een wedstrijd van te maken. Langzaam maar zeker, komt er groot gevaar van DZC. Een knappe redding van onze doelman Ruben Cats voorkomt voorlopig de 2-1. Toch zet DZC nu serieus aan. Een voorzet vanaf links, wordt op 6 meter van het doel keihard in gekopt door de spits. Iedereen telde de 2-1. Maar Ruben niet… WERELD-REDDING! Klemvast.

Vrijetrap randje zestien voor VVG. Juul Jansen staat achter de bal. Een perfect uitgevoerde vrijetrap, prachtig! Of toch niet? De grensrechter vlagt voor buitenspel. Dit signaal wordt door de scheidsrechter overgenomen en dus geen 3-0.

Ook dit geeft DZC weer moed en het blijft aanvallen. Met nog tien minuten te gaan, probeert VVG de wedstrijd professioneel uit te spelen. Het tempo zakt. Een mislukte steekpass van DZC beland in de voeten van onze doelman. Een klein inschattingsfoutje op de snelheid van de spits, levert dan toch de 1-2 op. Maar dan laten de mannen zien echt een team te zijn en over veerkracht beschikken. Nog geen minuut na de 1-2. Staat het alweer 3-1. Een mooie solo van Davy Stern! Nu is het verzet van DZC gebroken. Ze geloven niet meer in een resultaat. VVG laat het tempo nu niet meer zakken en gooit er nog een mooi slotoffensief uit. Spits Casper Jansen gaat alleen op de keeper af. Hij laat zien ijskoud te zijn. Keihard knalt hij de bal tegen de touwen! 4-1! Ook de eindstand.