JO17-1 blijft ongeslagen in 2019

VVG’25 JO17-1 heeft wederom een uitstekende teamprestatie geleverd door met 0-0 gelijk te spelen, uit tegen koploper DTS’35 Ede. VVG kan terugkijken op een goede wedstrijd, waarin het verdedigend en aanvallend een hoog niveau haalde. Spits C. Jansen keerde terug in de basis, dit ging ten koste van aanvaller Valk. Doelman Pothof zou uitgroeien tot “Man off the match” door in de laatste seconde een penalty klemvast te pakken.

VVG kende een lastige start

DTS pakte direct het initiatief en speelde de bal snel van links naar rechts. VVG moest achter de bal aan en achter de opkomende backs aan, wat erg veel kracht koste. Ondanks dit gegeven toonde de mannen van de JO17-1, zoveel wilskracht en werklust dat DTS alleen een gevaarlijk schot in de 26ste minuut kon noteren.

VVG kansen via dode spelmomenten

In de eerste helft zijn er vier hoekschoppen en 2 vrijetrappen (binnen de 25 meter) genoteerd. De genomen hoekschoppen, kwamen vaak te hoog bij de tweede paal. Dit was onvoldoende om DTS echt in de problemen te brengen. Des ondanks waren C. Jansen en Mulder dichtbij de 0-1. De vrijetrappen waren uitstekend genomen, helaas voor de blauw-witten uit Gaanderen, stond de doelman van DTS prima opgesteld.

VVG komt uitstekend uit de kleedkamer

Na de rust, vinden de aanvallers elkaar makkelijker, dan in het eerste bedrijf. Dit resulteerde in meer voetballende combinaties op de helft van DTS. Uit een uitstekende aanval komt de eerste hoekschop voor VVG, in de tweede helft. Het zou ook direct de gevaarlijkste zijn, op een haar naar missen een drietal spelers de bal, waardoor de stand van 0-0 nog altijd op het scorebord staat. De thuisploeg heeft alle recht op de 1-0, als de spits de bal in de 57ste minuut, net naast het doel van Pothof krult.

DTS gaat op jacht naar de overwinning!

De slotfase is voor DTS, het schakelt al vrij snel naar een aanvallende speelstijl. VVG staat onder druk. Het kan zich hier onderuit spelen, door een aanvaller te bereiken die 1 op 1 staat. Hier had veel meer ingezeten, helaas lukte het niet om optimaal te profiteren. VVG laat zien dat het fit is, het blijft volwassen spelen en toont (ondanks het harde werken) nog geen enkel teken van vermoeidheid. Kansen creëren lukt niet meer, DTS is de bovenliggende partij.  Of toch wel? VVG krijgt nog 1 kans. Een uitstekende vrijetrap van Venhoeven, wordt op het nippertje geblokt door een verdediger.

Doelman Milan Pothof redt een punt!

In de absolute slotfase groeit doelman Pothof uit tot held van de middag. We zitten inmiddels in de 5de minuut van de blessuretijd, als de scheidsrechter naar de penaltystip wijst. Verdediger Thuis krijgt geel en de bal gaat op 11 meter. De aanvoerder van DTS pakt de bal, de spits die in de heenwedstrijd nog tweemaal wist te scoren, legt aan voor het schot. Doelman Pothof pakt de bal klemvast en direct is daar het eindsignaal. Een mooi moment voor Pothof en zo pakt VVG alweer een knap resultaat.

Arbiter: P.M. Reinders Toeschouwers: 272

Doelpuntenmakers: –

Opstelling: Pothof, Thuis, Roelofsen, Mulder©, Liebrand, Gül, Berendsen, Lankveld (55. Fischer), Venhoeven, Loesink (52. Leuverink) en C. Jansen (50. Valk).

Gele kaarten: Pothof (77.), Thuis (80+5.)