JO17-1 draait 2-0 met 10 man om en wint!

VVG25 JO17-1 heeft in de vijfde wedstrijd van de promotiepoule een wonderwedstrijd gespeeld. In de moeilijke uitwedstrijd tegen SML uit Arnhem stond het 2-0 met de rust voor de thuisploeg. SML had al punten afgesnoept van Eldenia en de Bataven. VVG gaf zich echter niet gewonnen. Direct na de rust was daar ook nog een rode kaart voor Leemreize. Maar met 10 tegen 11 wisten de mannen van de JO17-1 met 2-3 te winnen! Doelpunten kwamen van Berendsen, J. Jansen en Stern.

Stijn Fischer in de basis

Door de afwezigheid van Kuiperije, maakte Fischer zijn debuut voor de JO17-1. Dit deed hij in direct vanaf de aftrap. Ook keerde Leemreize en C. Jansen terug in de basis. De opening van de wedstrijd was niet erg fanatiek. SML zakte ver in en VVG had moeite om de bal bij de aanvallers te krijgen. Na 15 minuten spelen volgen twee hoekschoppen voor SML zich snel op. Hieruit ontstaat geen gevaar.

Snelle doelpunten voor SML

Ruim een halfuur gespeeld als SML er doorheen breekt, er wordt slecht verdedigd door VVG. Seconden lang wordt er geen druk op de bal gehouden. Zelfs niet als de bal in de zestien ligt. Helemaal vrij knalt SML de 1-0 binnen. Precies drie minuten later weer geen enkele druk op de bal. Snelle counter, makkelijke voorzet, de bal wordt helemaal vrij, het doel van Cats in gepompt. 2-0 voor de thuisploeg.

Driedubbele wissel in de rust en rode kaart Leemreize

VVG komt totaal anders uit de kleedkamer. Feller en met de wil om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Echter krijgt het weer een klap te verwerken als scheidsrechter Hermsen besluit om Leemreize met rood eraf te sturen. Totaal niet nodig in deze sportieve wedstrijd. Leemreize was iets te laat met zijn sliding. Het vele theater van de speler van SML hielp de scheidsrechter in zijn keuze.

Swen Berendsen met de aansluitingstreffer

Een uur lang loopt VVG achter de feiten aan. SML krijgt grote kansen op 3-0. Doelman Cats en de plan C verdedigers Loesink, Mulder en Beran houden de nul. Berendsen krijgt echter de kans, om daar iets aan te doen. Hij denkt niet na en schiet de bal, vanuit de draai, prachtig binnen!

Wedstrijd kantelt door aanvoerder Juul Jansen

SML wordt helemaal terug gedwongen. Het duo Leuverink en J. Jansen zijn heer en meester op het middenveld. Het levert een hoekschop op. J. Jansen komt hoog, breekt daarbij (misschien) wel zijn beide polsen (Sterkte Juul!) maar kopt de 2-2 binnen.

Davy Stern doet het

SML krijgt een gigantische kans om weer op voorsprong te komen. Redding Ruben Cats. Het kan in deze fase alle kanten op. De lange bal van doelman Cats richting Stern. De keeper van SML twijfelt. De bal is perfect. Davy Stern staat oog in oog met de doelman, die ver uit zijn goal staat. Iedereen houdt zijn adem in. De stift van Stern is het mooiste wat VVG JO17-1 kon gebeuren. 2-3!

Arbiter: L.A.J. Hermsen Toeschouwers: 21

Doelpuntenmakers: 1-0 (35.), 2-0 (38.), 2-1 Swen Berendsen (61.), 2-2 Juul Jansen (69.), 2-3 Davy Stern (76.).

Opstelling: Cats, Fischer (41 Loesink)., J. Jansen©, Mulder, Liebrand (41 Lankveld), Leemreize, Leuverink, v. Uem, Beran, C. Jansen (41 Berendsen), Stern

Rode kaart: Leemreize (45.)