JO17-1 houdt de punten thuis

Drie keer winst op rij voor VVG25 JO17-1. Deze 9 punten levert (voorlopig) de koppositie op in de promotiepoule. Op Sportpark de Pol werd het 4-1, tegen RKSV Brakkenstein. Doelpuntenmakers waren Juul Jansen (2x) en Kyllian Beran (2x). Beran heeft inmiddels al vijf doelpunten op zijn naam en verkeerd dus in topvorm!

Moeilijke start

Beide teams beginnen geduldig aan de wedstrijd. De harde wind maakt het extra moeilijk, om in balbezit de juiste keuzes te maken. Na 10 minuten voetballen krijgt VVG de eerste (kleine) kans van de middag. Lankveld krijgt de bal voor zijn linker, maar zijn schot wordt geblokt. Brakkenstein sluit de rijen en geeft het balbezit aan VVG. Het is lastig om er doorheen te voetballen en het blijft opletten voor de snelle omschakeling van Brakkenstein. Dat in minuut 33 toch een behoorlijke kans krijgt om de score te openen. Gelukkig voor VVG doen ze dat niet.

Doelpunt vlak voor rust

Doordat Brakkenstein structureel met 9 man achter de bal speelt, wordt de vrije man nauwelijks gevonden. Aanvoerder Juul Jansen leest het spel goed en besluit om in te schuiven zonder bal. Dit was precies het juiste moment. De bal valt voor zijn voeten en met een heerlijk geplaatste bal maakt J. Jansen er 1-0 van.

Kyllian Beran kopt VVG op 2-0

Na de rust doet Brakkenstein een poging om meer tweede ballen te winnen. Te vergeefs, Leemreize gaat fel door, spits C. Jansen zorgt voor afleiding en Beran kopt de bal tegen de touwen. Een doelpunt ontstaan uit hard werken en dat wordt beloond!

Snelle 3-0

Bijna direct na de 2-0 wordt het 3-0. Wederom is het hard werken dat beloond wordt. Deze keer is het Leuverink, die de tegenstander dwingt tot snel handelen en daarbij leidt de speler van Brakkenstein balverlies. Leuverink blijft zich in de duels knokken en daar is Beran weer! Hij pikt de bal op en rond hem koeltjes af. In minuut 57 lijkt de wedstrijd al gespeeld.

Vrijetrap J. Jansen geen genade klap

Brakkenstein legt zich nog niet zo gemakkelijk neer bij de achterstand. Het krijgt zo waar kleine kansen en keeper Cats moet redding brengen. VVG krijgt een vrijetrap op 30 meter. J. Jansen showt zijn klasse door de bal hard en laag het doel in te pompen! 4-0! Maar weer lijkt Brakkenstein het niet op te geven! Ze blijven het proberen. Keeper Cats heeft alles gepakt maar tegen een schot van dichtbij is hij kansloos. Brakkenstein krijgt het toch voor elkaar om een doelpunt te maken. Dat brengt de eindstand op 4-1 en levert VVG de 3 punten en de koppositie op!

Arbiter: A.H.J. Elfrink Toeschouwers: 28

Doelpuntenmakers: 1-0 Juul Jansen (39.), 2-0 Kyllian Beran (49.), 3-0 Kyllian Beran (57.), 4-0 Juul Jansen (71.), 4-1 (77.)

Opstelling: Cats, Kuiperije, J. Jansen©, Mulder, Liebrand, Leemreize, Leuverink, Lankveld (49 v. Uem), Beran, C. Jansen (52 Loesink), Stern.