JO17-1 laat het liggen bij Jonge Kracht

VVG’25 JO17-1 wacht nog op haar eerste drie punten. In de lastige uitwedstrijd werd het 2-1. Een overwinning was noodzakelijk om aansluiting te houden met de middenmoot. Dat is helaas niet gebeurd. Jesse Leuverink maakte zijn basisdebuut en Kas Valk wordt langzaam weer fit, hij startte op de bank. Doelpunt namens VVG gescoord door Dany Lankveld.

Doelpunt in de openingsfase voor Jonge Kracht

In de eerste minuten, is het een sterke start van de thuisploeg. Een voorzet gaat net over het hoofd van de spits. Maar de tweede kans is raak. 1-0 al in minuut 5.

Goed spel

Na het doelpunt is het alleen nog maar VVG wat de bal heeft. Van achteruit worden er mooie aanvallen op de grasmat gelegd. Vanuit deze aanvallen komen er schoten van Venhoeven (3x), Leuverink (2x), Berendsen en Jansen. Geen doelpunten. Er komt weer wat leven in Jonge Kracht en de snelle linksbuiten is er vandoor, redding Pothof! We gaan rusten met 1-0. Dat is zwaar teleurstellend gezien het spel en het aantal kansen.

Jonge Kracht maakt het nog erger voor VVG

Na de rust hetzelfde spelbeeld, al beginnen er links en rechts wat spelers geïrriteerd te raken. De bal wilt er niet in. Het vertrouwen zwak met de minuut af. En dan gebeurd het ergste wat er kan gebeuren. In de counter tikt de thuisploeg de 2-0 binnen.

Verdediger eruit, aanvaller erin

Direct na het doelpunt, verlaat verdediger Thuis het veld en aanvaller Valk komt in de ploeg. Er wordt 1 op 1 geschoven. Volle bak op de aanval! Dat pakt goed uit, Jonge Kracht krijgt geen kans meer en VVG drukt en drukt. De voorzet is daar op spits Jansen… grote kans… maar helaas weer geen doelpunt. Het vertrouwen is tot het nulpunt afgezwakt, 2-0 achter, het missen van grote kansen en de tijd dat wegtikt.

Dany Lankveld doet het!

Maar VVG herpakt zich, de controle is terug. En in de slotfase krijgt VVG weer kansen om er toch nog een wedstrijd van te maken. En dat gebeurd, het is Lankveld die de bal vanaf de linkerkant van de zestienmeter, in de rechterkruising draait. Wereldgoal! Snel wordt de bal gepakt, maar het zit erop.

Eindstand 2-1.

“Teamprestatie”

Volgens trainer Elfrink was de nederlaag niet terecht: “De manier waarop wij vandaag gespeeld hebben, is de juiste”. “In fases hadden we wel meer druk op de tegenstander moeten houden, daardoor kregen zij de mogelijkheden”. “Maar als je als team zo kunt voetballen en strijden, verdien je de overwinning”. “Het doelpunt was een echte teamprestatie, niet opgeven, door tot het eind”.

Arbiter: R. Baltus Toeschouwers: 39

Doelpuntenmakers: 1-0 onbekend (5.), 2-0 onbekend (57.), 2-1 Lankveld (80+4.)

Opstelling: Pothof, Leuverink (42. Fischer), Thuis (58. Valk), Mulder©, Liebrand, Gül (46. Roelofsen), Lankveld, Venhoeven, Berendsen, Jansen en Loesink.

Gele kaarten:Venhoeven (77.)