JO17-1 neemt punt mee uit Driel

VVG25 JO17-1 heeft 1 punt weer mee naar Gaanderen genomen. In de moeilijke uitwedstrijd tegen RKSV Driel werd het 4-4. Jan leemreize keerde terug van een schorsing en startte direct in de basis. Kyllian Beran was afwezig om de JO19-1 te helpen. Doelpuntenmakers op deze middag waren Quinten Loesink, Bart Leuverink, Dany Lankveld en Juul Jansen.

Perfecte start voor VVG

Al naar 30 seconden stuurt Berendsen de bal diep op Loesink. De afronding is grandioos 0-1! 2 minuten later de voorzet van Leemreize op Leuverink en het staat 0-2! Prima aanval, mooie goal! 5 minuten nadat het eerste fluitsignaal klonk, krijgt Lankveld de bal op 20 meter van het doel, hij schiet keihard de 0-3 binnen! Beter kun je een wedstrijd niet beginnen! Wereldklasse!

VVG verslapt na de 1-3

Er staan 17 minuten op de klok als de verdediger van Driel de bal blind naar voren trapt, de snelle spits is slim en maakt hem goed af. 1-3. VVG is van slag en Driel neemt zowaar het initiatief over. Totaal onnodig heeft scheidsrechter El Hassnoui een penalty aan Driel. De leidsman die eerlijkheidshalve de spelregels niet helemaal onder de knie had, zag een handsbal. Doelman Cats zat er heel dichtbij, maar toch wordt het 2-3. Driel krijgt daarna grote kansen op 3-3. Geen doelpunten.

Het wordt toch 3-3

Na de rust wordt er door de laatste man van Driel opgebouwd, de opdracht was simpel. Deze diepe bal onderscheppen. Dat lukt goed en VVG krijgt controle over de wedstrijd. Een kwartier gespeeld in de tweede helft als het toch mis gaat. De diepe bal wordt gewonnen door Driel. Dit levert een hoekschop op. De bal wordt erin gekopt. Het staat weer gelijk.

Aanvoerder Juul Jansen brengt VVG weer op voorsprong

Uit een snelle aanval wordt de doorgebroken Stern neer gezaagd. Geen kaart, wel een hoofdwond voor Stern en een vrije trap voor VVG. Op magistrale wijze doet J. Jansen het weer! Perfecte vrije trap. VVG op een 4-3 voorsprong in minuut 65!

Punt wordt gered

VVG komt ondanks de voorsprong, moeilijk aan het voetballen. De intentie is aanwezig maar de scherpte niet. Driel heeft uitstekende aanvallers, die het de verdedigers bijzonder lastig maken. Minuut 70 loopt als Driel weer een hoekschop krijgt. 4-4… Het ongeloof is groot bij VVG. Hoe kan dit? Binnen 5 minuten 0-3 voor! Dit ongeloof zet zich door in de laatste 10 minuten. Driel ruikt bloed. Alles gooien ze in de strijd om te winnen van de nummer 2. Door (ondanks de zware teleurstelling) te blijven werken en niet op te geven. Houdt VVG 1 punt over en blijft het op de tweede plek.

Arbiter: M. El Hassnoui Toeschouwers: 31

Doelpuntenmakers: 0-1 Quinten Loesink (1.), 0-2 Bart Leuverink (2.), 0-3 Dany Lankveld (5.), 1-3 (17.), 2-3 (Pen.)(23.), 3-3 (55.), 3-4 Juul Jansen (65.), 4-4 (70.).

Opstelling: Cats, Kuiperije, J. Jansen©, Mulder, Liebrand, Leemreize, Leuverink, Lankveld (46. v. Uem), Loesink, Berendsen (48. C. Jansen), Stern.

Gele kaarten: Loesink (58.)