JO17-1 pakt de volle 3 punten!

Op Sportpark de Pol werd een knappe overwinning in de Hoofdklasse behaald (2-1, tegen vv Dieren).VVG dat niet compleet was, miste topscorer Dany Lankveld vanwege een schorsing en Stijn Fischer is geblesseerd aan zijn rug. Op de reservebank tweede doelman Twan Jansen en sloot Teun Jansen aan vanuit de JO17-2. Doelpuntenmakers voor VVG25 waren Bion Venhoeven en Casper Jansen.

Uitstekende start, 9 schoten op doel!

Al in de vijfde minuut is het C. Jansen die de score kan openen, naar een geweldige steekbal van Venhoeven, maar zijn schot mist kracht. 2 minuten later weer een grote kans voor Jansen, deze keer miste hij de bal, waaruit Loesink een open schiet kans krijgt. Geen doelpunten. In de minuten 23 (schot Loesink), 24 (schot C. Jansen), 25 (schot Leuverink), 26 (kopbal Loesink), 29 (schot Loesink) en 33 (schot C. Jansen) komt daar geen verandering in en wordt het goede spel van VVG niet beloont.

De bezoekers uit Dieren knallen, op slag van rust, de 0-1 binnen

Na de kansenregen van VVG, is het vv Dieren dat een snelle aanval op de mat legt. Met nog 10 seconden te spelen, stift de aanvaller van Dieren de bal over doelman Pothof heen. Dit is een keiharde mokerslag. Direct na het doelpunt fluit scheidsrechter de Wilde voor de rust.

VVG gaat opzoek naar waar het recht op heeft

In minuut 59 komt het goed weg, doordat de bezoekers de bal snoeihard op de paal schieten. De kansenregen van de eerste helft blijft uit. Maar VVG blijft geduldig combineren, Venhoeven komt er aan de linkerkant doorheen en legt de bal perfect neer voor de inkomende Loesink, helaas gaat het schot over het doel.

Bion Venhoeven ramt de 1-1 erin!

Het initiatief ligt bij de thuisploeg. Het voetbal ziet er verzorgt uit en de controle is er. Minuut 66 loopt als VVG een vrijetrap krijgt. Venhoeven achter de bal. Hij schiet hem werkelijk snoeihard in de rechterhoek. 1-1! De thuisploeg wilt meer, het schuift Berendsen door en gaat met een extra aanvaller spelen.

Casper Jansen doet het!

Nog geen 4 minuten nadat de 1-1 viel, komt Venhoeven er uitstekend door aan de linkerkant. Hij behoudt het overzicht en legt de bal keurig neer voor spits C. Jansen. Hij faalt niet, en schiet de blauw-witten naar een 2-1 voorsprong!

Spannende slotfase

De spanning is voelbaar, VVG krijgt de mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar een goed schot van Loesink wordt in minuut 77, gestopt door de keeper. VVG besluit om de gehele bank te wisselen en de laatste 5 minuten professioneel uit te spelen. En dat lukt! Het wint dik verdient,  met uitstekend veldspel, van vv Dieren en stijgt naar plek 10 op de ranglijst.

Arbiter: J. de Wilde Toeschouwers: 110

Doelpuntenmakers: 0-1 onbekend (40+2), 1-1 Bion Venhoeven (66.), 2-1 Casper Jansen (71.)

Opstelling: Pothof, Thuis, Roelofsen, Mulder©, Liebrand, Gül, Berendsen, Loesink (78. Teun Jansen), Venhoeven, Leuverink (46. Valk) en C. Jansen (80+2 Twan Jansen).