JO17-1 pakt een punt

V.V.G.’25 JO17-1 heeft haar eerste punt binnen. In een lastige wedstrijd uit tegen AWC, werd het 0-0. Een belangrijk punt om het vertrouwen te laten groeien en het goede spel te belonen. Jesse Leuverink (vakantie) en Casper Jansen (knieblessure) ontbraken. Teun Jansen en Tijn Berendsen sloten aan. Beide maakte ze hun debuut in de JO17-1. Ook tweede doelman Twan Jansen was meegereisd met de blauw-witten. Bart Leuverink en Juul Jansen waren mee als leiders, bedankt voor de assistentie!

Professionele ontvangst in Wijchen

Na een reis van een klein uurtje worden we meer dan uitstekend ontvangen. We nemen plaats op het terras en genieten nog even van het zonnetje. De kleedkamer is ruim voor de wedstrijd gereed en de warming-up, kan op het hoofdveld afgewerkt worden. Compleet met muziek, stadionspeaker (opstelling en wissels werden omgeroepen) en opkomstmuziek. Maken we ons op voor de strijd.

Aftasten in de openingsfase

Beide ploegen stonden goed in de organisatie, dit leverde een tactisch spelletje op, maar geen grote kansen. De eerste kans van de wedstrijd wordt genoteerd in minuut 25. Het schot van de uitstekend spelende nummer 9 van AWC vliegt maar net naast het doel van Pothof. Ook VVG krijgt een kans, Venhoeven komt 1 tegen 1 maar de keeper red de inzet. Uit de hoekschop die volgt, raakt Mulder de bal vol maar vliegt, vanuit de tweede lijn, over het doel. In de 38ste minuut is het Lankveld dat de 0-1 op de schoen heeft, zijn (vallende) inzet wordt door de doelman gepakt. We gaan rusten met 0-0.

De beste kansen voor VVG

Na de rust is het AWC dat vooral gevaarlijk wordt via hoekschoppen. Doelman Pothof doet, wat hij doen moet en heerst in de vijfmeter. Hierdoor levert dit weinig tot geen gevaar op. De twee beste kansen van de wedstrijd zijn voor Venhoeven, met nog 5 minuten te spelen is het de steekpass dat Venhoeven aan het werk zet, hij wint zijn duel en gaat alleen op de doelman af. Deze weet redding te brengen. In de absolute slotfase een zelfde steekpass en weer is het Venhoeven voor de 0-1!!! Maar helaas, beide doelmannen weten hun doel schoon te houden. Eindstand 0-0.

“Het valt net niet onze kant op”

Trainer Elfrink was na afloop niet ontevreden: “De wedstrijden vallen net niet onze kant op”. “Als je de laatste paar uitslagen bekijkt 2-1, 1-2 en vandaag 0-0.”.”Dan zijn we er steeds dichtbij geweest”. “We spelen goed voetbal en creëren voldoende kansen”. “Vandaag wel wat omzettingen gedaan”. “Ramon is er centraal bijgekomen, om de verdediging te versterken”. “Daardoor schoof Nout naar de rechterkant, iets minder diepgang dan Stijn maar verdedigend stond het beter”. “En om toch de diepgang erin te houden, gekozen voor Quinten en Kas als vleugelaanvallers, dat pakte niet verkeerd uit”.

Arbiter: J.W. Saedt Toeschouwers: 147

Doelpuntenmakers: –

Opstelling: Pothof, Thuis (48. Fischer), Roelofsen, Mulder©, Liebrand, Gül, Berendsen (55. Jansen), Loesink, Lankveld, Valk (41. T. Berendsen) en Venhoeven.

Gele kaarten:Venhoeven (39.)