JO17-1 speelt volwassen naar overwinning

VVG25 JO17-1 heeft ook haar tweede wedstrijd in de promotiepoule gewonnen. In de moeilijke uitwedstrijd tegen Sportclub Excelsior Nijmegen werd het 1-4. Excelsior Nijmegen had al punten verspeeld.  Daarom knokte de ploeg (letterlijk) voor de laatste kans, om uitzicht te houden op de bovenste plekken.

Slecht veld

Het ontzettend kleine en platgewalste kunstgrasveld, bood geen voorwaarde om verzorgt voetbal te kunnen spelen. Dit werd al vrij snel duidelijk tijdens de warming-up. Bij VVG keerde spits Casper Jansen en middenvelder Dany Lankveld terug in de basis. Quinten Loesink en Swen Berendsen begonnen, net als reservekeeper Milan Pothof, op de bank. Jan Leemreize ontbrak vanwege werk.

Snelle 0-1

Al naar 4 minuten knalt Kyllian Beran de 0-1 op het scorebord. Aan de linkerkant van het veld, is er een snelle ingooi en met een loepzuivere voorzet tekent Lankveld voor de assist. Dan volgt een periode van irritaties bij de tegenstander. VVG laat zien dat het niet alleen goed kan voetballen maar ook volwassen is. Niemand verliest het hoofd en de intentie om te blijven voetballen is altijd aanwezig.

Bart Leuverink leidt VVG naar de 2-0

Dit wordt beloond, in de 30ste minuut neemt Leuverink de bal prachtig op de borst aan, op 20 meter van het doel, bedenkt hij zich geen seconde en schuift hem in de linkerhoek. Prachtige treffer!

S.C.E. blijft zich irriteren, een matig optreden van scheidsrechter Dogan, die het natrappen en schelden niet lijkt te zien/horen, komt de wedstrijd niet ten goede.

Wereldgoal van Dany Lankveld

Na de rust ziet Lankveld dat er een bal afgeslagen wordt, hij staat op een meter of 30 van het doel. Lankveld neemt de bal vol, beter kun je hem niet raken! Hij vliegt over alles en iedereen heen het doel in. 0-3! Daarmee lijkt de wedstrijd gespeeld. Mooi voetbal wordt er niet gespeeld, veel lange ballen, overtredingen en gele kaarten ontsieren de tweede helft. De wedstrijd wordt steeds slordige en S.C.E. begint wat kansen te creëren. Daar is dan toch ook een doelpunt voor S.C.E. het staat 3-1.

Wedstrijd in het slot, 1-4

Met nog een paar minuten te spelen neemt het geloof (voor zover die er nog was) bij S.C.E. helemaal af. Daar waar VVG in de vorige wedstrijden veel kansen liet liggen, was dat nu niet het geval. Blessure voor Swen Berendsen, reserve keeper Pothof erin als spits. Alsof hij er al jaren speelt, wint Milan Pothof het luchtduel. Beran maakt hier dankbaar gebruik van en tikt de bal (met keeper) over de doellijn. VVG heeft laten zien zich niet gek te laten maken. Kwaliteit en volwassenheid gaven de doorslag in deze knappe 1-4 uitoverwinning!

Arbiter: M.A. Dogan. Toeschouwers: 21

Doelpuntenmakers: 0-1 Kyllian Beran (4.), 0-2 Bart Leuverink (30.), 0-3 Dany Lankveld (49.), 1-3 (63.), 1-4 Kyllian Beran (80.).

Opstelling: Cats, Kuiperije, J. Jansen©, Mulder, Liebrand, v. Uem, Leuverink, Lankveld, Beran, C. Jansen (51. Berendsen) (78. Pothof), Stern (53. Loesink).

Gele kaarten: Kuiperije (61.), Beran (73.), Lankveld (73.)