JO17-1 verliest thuis van DTS’35

In de eerste thuiswedstrijd van de competitie, weet VVG geen punten te pakken. In de opstelling een aantal verassingen, zo begon Serkan Gül als aanvaller en startte Ramon Roelofsen op het middenveld. Kas Valk is op de weg terug maar zat nog niet op de bank. Marc Berendsen (assistent-scheidsrechter) en Daan de Kater (leider) bedankt voor het invallen! Op Sportpark de Pol werd het 0-4.

Veld 2

Doordat de JO19-1 ook een thuiswedstrijd afwerkte, verhuisde de wedstrijd naar het tweede (gras)veld. De spelers hadden in de openingsfase wat moeite met het veld. De bal sprong een aantal keer van de voet en de inspeelpass was te zacht of te hard. Na een kwartier komt er gewenning en wordt het spel wat verzorgde.

Grote kansen op de openingstreffer, doelpunt valt aan de andere kant

VVG pakt het initiatief en creëert een aantal grote kansen. Loesink stift de bal net naast het doel. Een vrijetrap van Mulder wordt geen doelpunt. Vrijetrap Venhoeven, redding van de keeper, het doorlopen is van Fischer, zijn schot levert geen doelpunt op. Grote kans voor spits Jansen, maar ook zijn stift gaat net over het doel. Dan is het DTS dat er over links doorheen komt in de 36ste minuut, voorzet, doelpunt. 0-1.

Harde tik voor VVG

Na de rust is het spelbeeld anders, DTS is wat dominanter. Toch is het weer VVG dat een kans krijgt, de voorzet is van de ingevallen Berendsen op Lankveld, weer geen doelpunt. En wederom is het DTS dat een bijna identieke goal maakt. De 0-2 valt in minuut 64. Dan is het verzet gebroken, krijgt DTS nog een penalty voor de 0-3 en loopt het in de slotfase uit naar 0-4.

“De duels aangaan”

“Dat we tegen goede tegenstanders spelen was bekend.” “De motivatie en veldbezitting is prima.” “Maar als de tegenstander de bal diep speelt, moeten we wel ingrijpen!” Aldus trainer Elfrink na afloop. “Dat hebben we nu twee wedstrijden te weinig gedaan, dat we dan uitstekend in de positie spelen is oké.” “Maar we moeten wel de duels aangaan en het liefst winnen, nu laten we ons de kaas van het brood eten”. “Daarnaast moeten we gaan scoren, dodelijk zijn in de afronding”. “We laten onze tegenstanders in leven”.

Arbiter: D.T. Smith Toeschouwers: 23

Doelpuntenmakers: 0-1 onbekend (36.), 0-2 onbekend (64.), 0-3 onbekend (Pen.) (78.), 0-4 onbekend (80.)

Opstelling: Pothof, Fischer (41. Leuverink), Thuis, Mulder©, Liebrand, Roelofsen, Lankveld, Venhoeven, Loesink, Jansen (48. Berendsen) en Gül.