JO17-1 verliest van Bennekom

VVG’25 JO17-1 heeft de lastige uitwedstrijd tegen Bennekom met 2-3 verloren. De thuisploeg had al zijn thuiswedstrijden gewonnen en waren niet van plan de wedstrijd cadeau te geven. (Ruststand: 0-2) Een wedstrijd waarin twee verschillende helften, de blauw-witten met een zware teleurstelling naar Gaanderen stuurde. De tweede helft, waarin VVG een geruime tijd met 10 man speelde was voor Bennekom. Maar de eerste helft was voor VVG, dat een uitstekende wedstrijd op de mat legde. Doelpunten namens VVG door Casper Jansen en Jesse Leuverink.

Casper Jansen met de 0-1

De thuisploeg kwam met een zeer offensieve formatie voor de dag. VVG had hier verdedigend een antwoord op. En kon in de omschakeling gevaarlijk worden en zelfs scoren. In de 13de minuut is het een wereldpass van Venhoeven op Jansen. Jansen twijfelt geen seconde en ramt de bal snoeihard tegen te touwen! 0-1!

Jesse Leuverink maakt er 0-2 van

VVG speelt met veel wilskracht en dat resulteert in de 0-2! Wederom is het de uitstekend spelende  Venhoeven die het overzicht bewaard en de bal klaar legt voor Leuverink. De man uit Etten schiet VVG op een 0-2 voorsprong! Daarna pakt Bennekom het balbezit, maar komt het niet tot kansen. Dat zelfde geldt voor VVG, we gaan rusten met 0-2.

Rode kaart Lankveld en penalty voor Bennekom

Bennekom pakt het initiatief, het koos voor een dubbele wissel in de rust en dwingt VVG tot verdedigen. De thuisploeg pakt veel hoekschoppen en vrijetrappen mee, de druk op het doel van Pothof wordt groter. Dan ziet de scheidsrechter een vermeende handsbal van Lankveld op de doellijn. Dat betekend een rode kaart en een penalty voor Bennekom. Deze wordt binnengetikt, 1-2.

VVG zwaar onder druk

Tien spelers van VVG doen er alles aan! Maar de druk wordt groter en groter, met nog 2 minuten te spelen spat de bal uiteen op de paal. Nog altijd is het 1-2 voor VVG. De officiële speeltijd zit er bijna op! Nog 1x wordt de bal door Bennekom naar voren gepompt, hij valt… 2-2. Dan wordt er mentale weerbaarheid gevraagd. De blessuretijd breekt aan. VVG is het even kwijt, Bennekom zit in het moment en maakt ook nog de 3-2.

Arbiter: A.T.B. Nijenhuis Toeschouwers: 107

Doelpuntenmakers: 0-1 Casper Jansen (13.), 0-2 Jesse Leuverink (17.), 1-2 onbekend (70. Pen.), 2-2 onbekend (80.), 2-3 onbekend (80+3.)

Opstelling: Pothof, Thuis (48. Fischer), Roelofsen, Mulder©, Liebrand, Gül, Berendsen, Leuverink (46. Valk), Lankveld, Venhoeven (59. Loesink) en Jansen.