JO17-1 verliest van Sportclub Bemmel

Na tientallen jaren afwezigheid, heeft VVG25 JO17-1 weer een wedstrijd in de Hoofdklasse gespeeld. In de basis keerde rechtsback Stijn Fischer terug van een blessure. Kas Valk was afwezig door inversieletsel aan zijn enkel. Wij wensen Kas veel beterschap! Uit in Bemmel werd het 5-1. Doelpunt VVG werd gemaakt door Swen Berendsen.

Grote kansen in de openingsfase voor Bemmel

VVG start slecht aan de wedstrijd. De ruimtes werden onvoldoende klein gehouden en dat gaf de tegenstander kans om te voetballen. In de openingsfase kreeg Bemmel na 20 seconden al een grote kans (schot net naast) en 2 minuten later een schot vanaf links. Gelukkig levert dit nog geen tegentreffer op. VVG komt moeilijk tot voetballen, de lange bal wordt vaak ingezet, maar is een gemakkelijke prooi voor de verdedigers van Bemmel. Ook de tweede bal situaties worden door Bemmel gewonnen.

Doelpunten SC Bemmel

VVG krijgt kansen om de score te openen. Een hoekschop van Liebrand wordt bijna binnengetikt en goed doorgaan van spits Jansen op de keeper, levert net geen 0-1 op. Dan neemt Bemmel het heft weer in handen. Scoort de 1-0, maar deze wordt afgekeurd. Vier minuten later is het alsnog raak, als de aanvaller de bal keihard tegen de touwen knalt. 3 minuten later, hoekschop voor Bemmel. Deze wordt er zomaar ingekopt. 2-0.

Swen Berendsen met de aansluitingstreffer

Bemmel neemt wat gas terug en VVG krijgt iets meer controle. Een korte fase van balbezit levert zowaar een doelpunt op. Een snelle aanval over links met de prachtige assist van Venhoeven op Berendsen, die de bal keihard met links, hoog in het dak schiet. 2-1 vlak voor de rust.

Wereldgoal Bemmel gooit de wedstrijd op slot

Direct na de rust, krijgt VVG een paar grote kansen om op 2-2 te komen. Loesink met de mooie voorzet op Berendsen, die net niet tot koppen komt. Lankveld kapt en draait op de zestienmeter maar komt niet tot een schot en kiest uiteindelijk voor de assist op Jansen. Geen doelpunten maar VVG doet mee! Tot minuut 71, de meegekomen centrale verdediger van Bemmel schiet de bal werkelijk fantastisch binnen. Van een meter of 30, onhoudbaar in de kruising. 3-1.

Slotfase is een wanvertoning

VVG maakt er in de laatste 8 minuten een zooitje van. Het stopt met voetballen, geeft een tweetal doelpunten zomaar weg en besluit om de frustraties maar in slidings om te zetten en opstootjes te gaan houden. Met als dieptepunt de totaal onnodige gele kaart van Lankveld. Dit is niet de manier!

Arbiter: P. Hooijer Toeschouwers: 35

Doelpuntenmakers: 1-0 onbekend (25.), 2-0 onbekend (27.), 2-1 Berendsen (40+1.), 3-1 onbekend (71.), 4-1 onbekend (80.) en 5-1 onbekend (80+1.)

Opstelling: Pothof©, Fischer (49. Leuverink), Thuis, Mulder, Liebrand, Gül (46. Roelofsen), Lankveld, Venhoeven, Berendsen, Jansen en Loesink.

Gele kaarten:Thuis (50.), Lankveld (77.)