JO17-1 verspeelt 2 kostbare punten

In de een na laatste thuiswedstrijd van de competitie, weet VVG (maar) 1 punt te pakken. Tegen vv Bennekom werd er hard gewerkt, maar komt de JO17-1 niet verder dan 1-1. In de strijd om de 3de periode, moet er nu een pas op de plaats gemaakt worden. Met 3 punten achterstand op meerdere concurrenten, moet er de komende wedstrijden gewonnen worden en hopen op puntenverlies van de andere ploegen bovenin. In de opstelling keerde Casper Jansen terug in de basis. Doelpunt VVG werd ver in blessuretijd gemaakt door Serkan Gül.

Sterk begin van de bezoekers

Al binnen 2 minuten is er gevaar van de bezoekers, het speelt met veel spelverplaatsingen en weet hiermee een drietal hoekschoppen en een vrijetrap te creëren. Een paar minuten later is de aanvaller van Bennekom die het doel van Pothof onder vuur neemt. Hij zit erin. 0-1, op dat moment terecht.

VVG wordt gevaarlijk vlak voor de rust

In de laatste 15 minuten van de eerste helft, zijn er gigantische kansen voor VVG om de stand weer gelijk te trekken en zelfs op voorsprong te komen. Eerst is het een uitstekende voorzet van Venhoeven op spits Jansen, zijn schot vanaf 7 meter, vliegt hoog over het vijandelijke doel. Weer een perfecte voorzet van Venhoeven, ditmaal is het aan Loesink, hij schiet snoeihard in, maar recht op de doelman van Bennekom. Dezelfde Loesink heeft vlak daarna, een geweldige pass in huis op Lankveld. Gaat hij het dan doen? Antwoord is nee… ook Lankveld vind de doelman op zijn weg. De bal wil er niet in.

VVG mist te veel kansen op 1-1

Na de rust zijn beide teams niet instaat om goed voetbal te laten zien. VVG kiest voor een aanvallende spel opvatting en brengt een aantal invallers binnen de lijnen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte tussen de linies. Maar beide kanten komen er voetballend moeizaam doorheen. Toch moet na, precies een uur spelen, de stand 1-1 worden. Lankveld met de voorzet op Loesink, weer geen doelpunt. Paar minuten later, vrijetrap! Gaat het dan via een doodspelmoment gebeuren? Venhoeven legt aan voor het schot, een geweldig schot, maar naast. Nog 5 minuten officiële speeltijd, VVG speelt alles of niks, Gül met de kans! Een niet te missen kans! Op 4 meter van de doellijn, wil de bal er niet in…. Het blijft nog altijd 0-1.

Serkan Gül doet het dan toch! 1-1

We zitten inmiddels ver in de blessuretijd, als de scheidsrechter naar de penaltystip wijst. Gül pakt de bal vol zelfvertrouwen, Bennekom gaat nog even (professioneel) tijdrekken, maar dan is daar de aanloop van Gül, doelpunt! 1-1! Nog 3 minuten blessuretijd over, VVG kan de wedstrijd nog winnen. Het krijgt ook kansen daarop, maar blijkbaar wil de bal er deze middag alleen via een penalty in. Het lukt niet meer om de 2-1 te maken. Het eindsignaal is daar!

Arbiter: W. Jeths Toeschouwers: 120

Doelpuntenmakers: 0-1 onbekend (10.), 1-1 Serkan Gül (pen.)(80+4.)

Opstelling: Pothof, Thuis (60. Fischer), Roelofsen (60. T. Berendsen), Mulder©, Liebrand, Gül, S. Berendsen, Loesink (54. Valk), Venhoeven, Lankveld en Jansen (50. Leuverink).