JO17-1 wacht nog altijd op punten

In de tweede thuiswedstrijd van de competitie, weet VVG geen punten te pakken. Tegen Beuningse Boys werd er hard gewerkt en in fases goed gevoetbald. Spits Jansen ontbrak, hij kampt met knieklachten. Hierdoor schoof Venhoeven door als spits. JO15-1 speler Bram Starink, zat voor het eerst bij de selectie en maakte zijn debuut. Op Sportpark de Pol werd het 1-2 voor de bezoekers. Doelpunt namens VVG werd gescoord door Dany Lankveld.

Slecht verdedigen bij openingstreffer

Al binnen 1 minuut is Beuningen gevaarlijk, doelman Pothof kan een voorzet nog net over de lat tikken. Hoekschop. Deze draait gevaarlijk in, niemand van VVG valt de bal aan en bij de eerste paal kan er gemakkelijk gescoord worden. 0-1.

VVG dringt aan en scoort

Na een kwartier spelen is het VVG dat de hoekschop krijgt, de bal blijft hangen rond de 11 meter. Een ware scrimmage, maar helaas, een verdediger weet de bal weg te rammen. Minuut 20, een mooie aanval aan de kant van de thuisploeg, Gül met de voorzet op Venhoeven, grote kans, geen doelpunt. In minuut 26 is het raak! Een voorzet van Lankveld gaat bij de tweede paal binnen! Het is 1-1!

Direct na het doelpunt, weer een schot van Lankveld. Maar de doelman weet redding te brengen.

We gaan rusten met 1-1.

Wedstrijd zit op slot

Na de rust zijn beide teams niet instaat om een vuist te maken. Van beide kanten komen er een aantal kleine mogelijkheden. Geen grote kansen. Aan de kant van VVG neemt Mulder een vrijetrap en is Roelofsen er als de kippen bij, om de rebound op het doel te pompen, de keeper tikt te bal uit de hoek. VVG brengt twee vleugelaanvallers om meer diepgang te krijgen. Dan ineens is daar een mooie combinatie tussen Venhoeven en Loesink. Loesink met de bal in een keer terug op Venhoeven, die gaat alleen op de keeper af. Helaas komt Venhoeven niet tot een schot.

Dan is daar met nog 3 minuten te spelen, een fout achterin. De spits kan vrij doorlopen en faalt niet, 1-2.

“Veerkracht getoond”

“Doelpunten maken en winnen werkt als doping.” “Als je een langere tijd weinig scoort en niet wint.” “Wordt het elke week moeilijker!” Aldus trainer Elfrink na afloop. “Dat hebben we nu een aantal wedstrijden kunnen ervaren.” “Daarnaast moeten we naar de feiten blijven kijken, we worden niet weggespeeld, we worden elke week beter en het team straalt veerkracht uit”. “Ook vandaag hebben we veerkracht getoond”. “Het is wennen aan het niveau, maar we komen eraan!”

Arbiter: J. Sins Toeschouwers: 203

Doelpuntenmakers: 0-1 onbekend (3.), 1-1 Lankveld (26.), 1-2 onbekend (77.)

Opstelling: Pothof, Fischer, Thuis, Mulder©, Liebrand, Gül, Roelofsen (77. Starink), Leuverink (46. Loesink), Lankveld, Berendsen (46. Valk) en Venhoeven.