JO17-1 weert zich knap tegen DZC ’68

Na de extra oefenwedstrijd van afgelopen woensdag tegen RKZVC (1-4 winst). Heeft VVG25 JO17-1 zich knap geweerd tegen het “grote” DZC68. In de basis keerde rechtsback Stijn Fischer terug van een blessure, startte Dany Lankveld op de mid-mid en keerde Swen Berendsen terug als aanvaller. Uit in Doetinchem werd het 2-0 voor DZC68. Doelpunten vielen in de 12de en 80+3de minuut.

Weinig kansen in de openingsfase

VVG stond perfect in de organisatie. De ruimtes werden klein gehouden en dat gaf de tegenstander geen kans om te voetballen. In de openingsfase kregen beide teams een vrije trap. Voor VVG trapte Venhoeven de bal richting de kruising maar was een gemakkelijke prooi voor de doelman.

Goede veldbezetting VVG, toch het doelpunt voor DZC68 uit een hoekschop

Elke poging tot diepte wordt fantastisch door VVG gecounterd. Dit levert een tweetal kansen op. Spits Jansen kan net niet voldoende afdrukken, na een mooie aanval over de linkerkant van het veld en een voorzet van rechts. Hoekschop voor de mannen uit Doetinchem. Perfect getrapt en ingekopt. In de 12de minuut komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

VVG Blijft in de wedstrijd

DZC68 maakt het spel tot aan de middenlijn, VVG houdt de controle en werkt zich kapot. Dit werpt zijn vruchten af, DZC heeft wel de bal maar kan weinig creëren. Voor de rust krijgt onze tegenstander maar twee kansen. Wel een flink aantal hoekschoppen maar deze heeft VVG nu onder controle.

Drietal kansen op de 1-1

Direct na de rust krijgt VVG een vrijetrap mee, Lankveld trapt, via de muur… net over. We zitten in minuut 55, DZC68 heeft weer meer balbezit, maar de kansen zijn voor VVG. Hoekschop! Helaas wordt de bal achterin de zestienmeter getrapt, geen kans om te kunnen koppen. In deze fase is VVG, 10 minuten, beter dan de thuisploeg. Het levert een vrijetrap op in de 65ste minuut. Weer is het Lankveld achter de bal en weer een gevaarlijke situatie, geen doelpunt.

2-0 valt in de blessuretijd

VVG heeft gestreden voor elke meter! Zowel verdedigend als aanvallend een hoog niveau behaald. Dan is het zuur om in de alle laatste minuut nog een doelpuntje tegen te krijgen! Eindstand 2-0.

Arbiter: J.W. Wesselink Toeschouwers: 46

Doelpuntenmakers: 1-0 onbekend (12.), 2-0 onbekend (80+3.)

Opstelling: Pothof©, Fischer (41. Leuverink), Thuis, Mulder, Liebrand, Gül, Lankveld, Venhoeven (46. Roelofsen), Berendsen, Jansen en Loesink.