JO17-1 wel complimenten, geen punten

VVG25 JO17-1 heeft lang meegevoetbald tegen een sterk Eldenia. Doelpunten in de laatste vijf minuten leverde echter geen punt(en) op voor de mannen uit Gaanderen. In Elden werd het 2-0. VVG dat ondanks het resultaat, wel kan terugkijken op een wedstrijd, waarin het in fases goed voetbal liet zien. Kas Valk en Serkan Gül waren fit genoeg om in de basis te starten en Casper Jansen is terug van zijn peesplaatblessure en zat op de bank. Ook Tweede doelman Twan Jansen was weer meegereisd met de blauw-witten.

Beide ploegen krijgen een grote kans in de openingsfase

Eldenia start direct met dominant voetbal, dat levert naar een lange fase van balbezit, in minuut 4 een levensgrote kans op. VVG stapt verkeerd, de vrijgekomen speler loopt er met de bal vandoor richting doelman Pothof. Pothof doet het perfect en pluk de bal van de voeten. Uitstekende redding!

Dan is het de beurt aan VVG. Vanuit de opbouw van achteruit, speelt aanvoerder Mulder de bal in op Liebrand, deze stuurt Venhoeven weg. De doelman van Eldenia komt zijn goal uit, Venhoeven lobt de bal 3 centimeter naast.

De beste kansen voor Eldenia

De thuisploeg wordt sterker, heeft meer balbezit en wordt ook gevaarlijk. Het krijgt een vrijetrap aan de linkerkant van het veld, nummer 10 gaat de bal trappen, Pothof tikt hem nog net over de lat. Hoekschop, de bal blijft gevaarlijk hangen en gelukkig voor VVG, is het Liebrand die de bal weg knalt.

Met nog 1 minuut te spelen tot aan de rust, een hard schot van afstand, doelman Pothof kan er niet bij, de bal spat op de onderkant van de lat, raakt de doellijn en weer terug het veld in. Rust: 0-0.

VVG maakt niet de 0-1

Na een aantal keer slordig in de eindpass te zijn geweest, is het Lankveld die er aan de linkerkant vandoor is. De ingevallen spits Jansen maakt zijn loopactie maar hij staat te snel op de vijf-meterlijn, nog voordat Lankveld de beslissende pass kan geven. De bal komt uitstekend voor, maar niet op een inlopende man, hierdoor staat onze spits vast en kan de voorzet van Lankveld niet ingetikt worden.

Eldenia beslist de wedstrijd

Met nog 5 minuten te spelen, is daar het verdiende doelpunt voor de thuisploeg. Mulder stapt uit en de spitsen komen in de 1 tegen 1. Dat spelen ze goed uit. VVG gaat daarna vol op jacht naar de 1-1. Het geeft daarin ruimte weg en Eldenia profiteert maximaal, door in blessuretijd de 2-0 te maken.

“We zijn op de juiste weg”

Trainer Elfrink gaf zijn spelers een groot compliment en ziet ze beter worden: “Begin van het seizoen hadden we heel veel moeite, verloren we twee keer dik.” “Daarna hebben we het goed gedaan en uitstekende wedstrijden gespeeld.” “Dat we onze kansen niet afmaken is wel dood zonde.” “Maar we zijn op de juiste weg.”

Arbiter: J.H. Achterberg Toeschouwers: 135

Doelpuntenmakers: 1-0 onbekend (75.), 2-0 onbekend (80+2.)

Opstelling: Pothof, Thuis (51. Fischer), Roelofsen, Mulder©, Liebrand, Gül, Berendsen, Loesink (51. Leuverink), Lankveld, Valk (46. Jansen) en Venhoeven.