JO17-1 wint derby tegen SDOUC!

Voor de vierde keer op rij weet VVG25 JO17-1 te winnen. SDOUC werd op eigen veld verslagen met 1-4. Bart Leuverink (3x) en Yeldan v. Uem waren de doelpuntenmakers. De vorige ontmoeting op 04-11-2017 eindigde in 1-1, daardoor kon je SDOUC een concurrent noemen. Aan de kant van VVG waren Liebrand en Leemreize afwezig. JO15-1 speler Nout Thuis sloot aan.

Klein overwicht in beginfase

Na 6 minuten voetballen kreeg VVG de eerste mogelijkheid. Een mooie aanval over de rechterkant, Kuiperije zet voor, Lankveld krijgt de bal, maar zijn schot wordt geblokt. Het balbezit is na deze kans voor SDOUC, dat in een hoog tempo VVG onder druk wil zetten. Doordat de bal snel van links naar rechts verplaatst wordt, moet VVG veel lopen en hard werken. Dit levert op dat SDOUC wel de bal heeft maar geen kansen creëert.

0-1 VVG

Het balbezit wordt langzaam weer overgenomen en nu is het de beurt aan VVG om de aanval te zoeken. Iets over het kwartier is het moment dat Leuverink zich niet meer kan inhouden, Berendsen zorgt voor de juiste afleiding, de rust en het overzicht komt van Leuverink. Hij wilt de bal keihard tegen de touwen rammen maar moet zich toch nog even inhouden. Hij creëert de ruimte zelf en dan is daar het moment, BAM! Het is gebeurt! In minuut 16 staat het 0-1 door Bart Leuverink.

SDOUC snel terug in de wedstijd

Ondanks al het goede verdedigende werk is er nog geen 10 minuten na de 0-1 een grote kans voor de thuisploeg. Er wordt in de as van het veld geen druk op de bal gehouden. Daarvan maakt SDOUC dankbaar gebruik, vanaf randje zestien schieten ze de 1-1 binnen! Vanaf dat moment zijn zij voor een minuut of 10 de betere op het veld. Maar VVG maakt geen verdedigende fouten meer. We gaan rusten met 1-1.

Hoekschop wordt binnen gekopt

Direct na de rust een gigantische kans voor SDOUC. Doelman Cats is belangrijk! Aan de andere kant krijgt VVG een hoekschop, Beran trapt de bal perfect op het hoofd van Leuverink! Hij maakt zijn tweede en de voorsprong is terug na 48 minuten!

Hattrick Bart Leuverink en v. Uem maakt de 1-4

VVG gaat door met aanvallen en SDOUC komt er nu niet meer aan te pas. Het is minuut 66 als Leuverink nogmaals aanzet. Deze keer is het voor een solo van 20 meter, dat VVG de 1-3 en Leuverink de wedstrijdbal oplevert! Hard en onhoudbaar schiet hij hem binnen! Dan is daar het debuut voor Nout Thuis in de JO17-1. Hij krijgt meteen werk te verrichten als SDOUC in minuut 70 nog een grote kans krijgt. Dit zal ook de laatste kans zijn voor SDOUC.

We zitten in de absolute slotfase als Stern er vandoor is aan de linkerkant van het veld. Hij passeert drie man alsof ze er niet staan, bewaard het overzicht en legt de bal klaar voor Yeldan v. Uem. Hij faalt niet en bepaalt de eindstand op 1-4! Een knappe overwinning en wederom 3 punten.

Arbiter: F.M.G. van Dam Toeschouwers: 88

Doelpuntenmakers: 0-1 Bart Leuverink (16.), 1-1 (35.) 1-2 Bart Leuverink (48.), 1-3 Bart Leuverink (66.), 1-4 Yeldan v. Uem (80.).

Opstelling: Cats, Kuiperije, J. Jansen©, Stern, Mulder, v. Uem, Leuverink, Lankveld, Beran, Berendsen (46 C. Jansen), Loesink (67 Thuis).

Gele kaarten: Juul Jansen (72.)