JO17-1 wint eenvoudig van DIO’30

VVG’25 JO17-1 heeft goede zaken gedaan door met 1-2 te winnen, uit in Druten. VVG kan terugkijken op een redelijke wedstrijd, waarin het een uitstekende eerste helft speelde, maar een matige tweede. Ook voor Gül is de Ramadan begonnen, hierdoor verscheen Leuverink aan de aftrap. Doelpunten namens VVG door Dany Lankveld.

VVG domineert het eerste gedeelte

Binnen 7 minuten had VVG al op 0-1 kunnen komen, een schot van Venhoeven mist richting. Daarna is het dezelfde Venhoeven, die een vrijetrap mag nemen. Mooie plek, helaas zwak genomen. De thuisploeg kan alleen gevaarlijk worden via hoekschoppen maar hier heeft VVG een prima antwoord op.

Dany Lankveld schiet VVG op 0-1

25 minuten gespeeld, als VVG weer een aanval opbouwt, Loesink raakt de bal kwijt aan de linkerkant van het veld, hij zet direct weer druk en heroverd de bal. De opening op Venhoeven is perfect, zijn voorzet is ook perfect en het binnentikken door Lankveld is ook perfect! 0-1!

VVG komt op 0-2

De aanvallen, richting het doel van DIO’30, volgen zich nu in hoog tempo op. De thuisploeg krijgt nog wel een kansje, als Fischer een (onnodige) overtreding maakt, op randje zestien. Doelman Pothof moet serieus aan de bak, om deze uit zijn doel te duiken. Weer een aanval van VVG, wederom een uitstekende voorzet van Venhoeven. De aanname, in de zestienmeter, door Lankveld, is van grote schoonheid! De bal dood op de borst en met een halve omhaal strak in de kruising! Mooie goal! 0-2!

Direct na de rust wordt het 1-2

VVG start gedreven aan de tweede helft, alleen de eerste de beste aanval van DIO’30 is een doelpunt. Een buitenspeldoelpunt weliswaar. Maar de scheidsrechter wilt van niks weten. Hij zegt doelpunt!

VVG speelt de wedstrijd uit, het vergeet door te drukken

Het doelpunt van de thuisploeg heeft VVG geen goed gedaan. Het speelt angstig en creëert bijna geen kansen meer. Het gaat mee in het vechtvoetbal van de thuisploeg en dit levert ook nog een tweetal gele kaarten op. De uitslag had veel hoger kunnen en misschien wel moeten zijn. Eindresultaat: 1-2 winst, 3 punten erbij en de strijdt om periode 3 is nog niet beslist.

Arbiter: J.W. Saedt Toeschouwers: 61

Doelpuntenmakers: 0-1 Lankveld (25.), 0-2 Lankveld (29.), 1-2 Onbekend (41.)

Opstelling: Pothof, Fischer (48. Thuis), Roelofsen, Mulder©, Liebrand, Leuverink (60. Gül), Berendsen, Venhoeven, Lankveld, Loesink en C. Jansen (60. Valk).

Gele kaarten: Lankveld (67.) en Berendsen (78.)