JO17-1 wint ook van Eldenia

Op Sportpark de Pol werd een knappe overwinning in de Hoofdklasse behaald! Het sterke Eldenia uit Arnhem, de nummer drie van de ranglijst, kwam op bezoek. Het was een wedstrijd, waarin Eldenia veel kansen kreeg in het eerste halfuur maar VVG door een ijzersterk optreden, de overwinning pakte! Uitslag: 4-0. Bij VVG sloten Bram Starink, Teun Jansen, Tijn Berendsen en tweede doelman Twan Jansen aan. Spits Casper Jansen ontbrak. Doelpuntenmakers voor VVG25 waren Quinten Loesink, Stijn Fischer, Bion Venhoeven en Tijn Berendsen.

Professionele randvoorwaarden deze middag

Omdat VVG’25 JO17-1 als enige thuis speelde, waren alle omstandigheden aanwezig, om er een mooie middag van te maken. Dank aan Roel Veldkamp voor de muziek tijdens de warming-up en opkomst, Frank Legters bedankt voor het drukken van de programmaboekjes, Arjan Pothof bedankt voor het filmen en Inge Liebrand bedankt voor de foto’s.

Quinten Loesink schiet VVG op 1-0

Daar waar Eldenia een aantal kansen in de openingsfase liet liggen, was VVG (weer) dodelijk in het afmaken van de kansen. Naar precies 30 minuten, stuurt Venhoeven de bal perfect richting de tweede paal, op de lopende Loesink. Loesink bedankt zich geen seconde en schiet de bal onhoudbaar achter de doelman. 1-0!

Met zijn eerste balcontact brengt Stijn Fischer VVG op 2-0

Na het doelpunt blijft VVG doorgaan, het speelt uitstekend in de veldbezetting. Al krijgt Eldenia wel een drietal grote kansen, maar drie geweldige reddingen van doelman Pothof (die licht geblesseerd was) zorgde voor de “vertrouwde” NUL aan de kant van VVG. We zitten in minuut 46, als Loesink er vandoor is, hij behoudt het overzicht en geeft de net ingevallen Fischer een niet te missen kans, hij faalt niet! 2-0!

Sterk VVG vergeet de diepte eruit te halen

De 2-1 hangt in de lucht als Eldenia beter begint te voetballen en tot ook een tweetal kansen komt. Een fase van een klein kwartier, in de tweede helft, wordt de diepte er onvoldoende uitgehaald. Maar wederom is het doelman Pothof die fantastisch keept, geen 2-1!

Een mooi solo van Bion Venhoeven gooit de wedstrijd in het slot

VVG laat zien dat het de wedstrijd onder controle heeft. We schrijven minuut 75, als Venhoeven een heerlijke aanname heeft, vervolgens drie man het bos in stuurt, en met links binnen schuiven! 3-0!

De invallers maken het nog erger voor Eldenia!

We zitten in de absolute slotfase, als Teun Jansen, een duel, van de keeper wint. Tijn Berendsen is er als de kippen bij, om de bal snoeihard tegen te touwen te rammen! 4-0!

Arbiter: D.G.A. Franke Toeschouwers: 350

Doelpuntenmakers: 1-0 Quinten Loesink (30.), 2-0 Stijn Fischer (46.), 3-0 Bion Venhoeven (75.), Tijn Berendsen (78.).

Opstelling: Pothof, Valk (50. Thuis), Roelofsen (79. Starink), Mulder©, Liebrand, Gül, S. Berendsen, Loesink (76. T. Jansen), Venhoeven, Leuverink (46. Fischer) en Lankveld (70. T. Berendsen).

Gele kaarten: Pothof (80+3.)