JO17-1 wint overtuigend van ESA

VVG’25 JO17-1 heeft wederom een uitstekende teamprestatie geleverd door thuis met 4-0 te winnen, van het sterke ESA uit Arnhem. VVG had weer de beschikking over Jesse Leuverink, Nout Thuis en Milan Pothof. De schade van vorige week moest hersteld worden, dat is met overtuiging gerepareerd. Doelpunten namens VVG door Dany Lankveld (2x), Casper Jansen en Quinten Loesink.

Verdedigen als team, levert ESA geen 0-1 op

ESA start met het balbezit op sportpark de Pol, daar waar het in de heenwedstrijd al naar 2 minuten had de stand 2-0 in het voordeel van de thuisploeg moeten staan. Was dat nu niet anders, maar tot tweemaal toe, wereldreddingen van doelman Pothof, die hulp op de doellijn kreeg van Liebrand en Berendsen! Dit vraagt een enorme inzet en wilskracht. Verdedigend stond het weer “ouderwets”.

Dany Lankveld knalt VVG op 1-0

31 minuten gespeeld als ESA weer een aanval opbouwt, de bal wordt onderschept. Lankveld pikt de bal op, versnelt, en rond (nog buiten de zestienmeter) loepzuiver af. 1-0! ESA zet daar een aantal hoekschoppen en een afstandsschot tegenover.

Casper Jansen maakt er 2-0

Het fluitsignaal voor de aftrap (na de rust) klinkt nog door, als ESA een gigantische kans krijgt. Doelman Pothof tikt hem over de lat. ESA duidelijk weer de betere ploeg, maar VVG doet wat het moet doen! Spits Casper Jansen pakt in de 46ste minuut de bal af van de centrale verdediger, hij gaat recht op de doelman af, zijn schot wordt door de doelman omhoog gebracht en wordt hierdoor een keurig stiftje, mooie goal! 2-0!

Quinten Loesink ramt VVG op 3-0

ESA gaat alles of niks spelen, in de 50ste minuut. In de 53ste minuut ligt de bal er al in! De schitterende actie van Loesink, aan de rechterkant en daarna het binnen knallen is van grote klasse! Na dit doelpunt blijft VVG een hoog niveau halen! ESA geeft het langzaam op.

Dany Lankveld maakt de “Remontada” compleet, 4-0!

Nog geen 1 minuut na de 3-0, is het alweer 4-0! Lankveld schiet de bal van dichtbij binnen, nadat Loesink voor het schot ging. Daarna was het VVG, dat iets te enthousiast ging spelen, met veel trucjes en hakjes, daarin moeten we eigenlijk 5-0 en 6-0 maken, zeker als de tegenstander het opgeeft en een (onnodige) rode kaart krijgt.

Arbiter: N.T. Wouters Toeschouwers: 472

Doelpuntenmakers: 1-0 Lankveld (31.), 2-0 C. Jansen (46.), 3-0 Loesink (53.), 4-0 Lankveld (54.)

Opstelling: Pothof, Valk (61. Thuis), Roelofsen, Mulder©, Liebrand, Gül, Berendsen (69. Leuverink), Lankveld, Venhoeven, Loesink (55. Fischer) en C. Jansen.