JO17-1 wint van DVOV.

VVG25 JO17-1 heeft haar eerste overwinning in de promotiepoule binnen. Op Sportpark de Pol werd het 3-1, tegen het lastig te bespelen DVOV uit Velp.

Koude wind

Het zonnetje scheen maar de koude wind en de lage temperatuur zorgde voor winterse omstandigheden. Daarom een stevige warming-up, om optimaal aan de start van de wedstrijd te verschijnen. VVG begon met snelle aanvallers in de opstelling. Quinten Loesink, Davy Stern en Kyllian Beran begonnen alle drie. Hierdoor schoven Casper Jansen en Swen Berendsen naar de bank. Dany Lankveld was de hele week ziek geweest dus niet helemaal topfit. Verder was reservekeeper Milan Pothof weer aanwezig!

Lastige start

VVG begon verdedigend sterk aan de wedstrijd. De ruimtes werden klein gehouden en DVOV had moeite om de diepte te zoeken. Ook DVOV verdedigde goed. Dit resulteerde de eerste 20 minuten in weinig kansen van beide ploegen. Er was weinig ruimte om op te bouwen, dus werd de lange bal vaak ingezet. Vanuit deze tweede bal situatie had VVG iets meer balbezit maar deed het daar te weinig mee. Ook de snelheid voorin kon niet vaak gevonden worden. Blessure voor Yeldan v. Uem (hoofdwond) wordt vervangen door Dany Lankveld.

Penalty

Naar precies 18 minuten op de klok wijst scheidsrechter Boesveld naar de stip. Aanvoerder Juul Jansen eist hem op. De keeper pakt de penalty! Maar hij mag overgenomen worden. Deze tweede kans laat J. Jansen zich niet ontnemen. Keihard knalt hij de bal de kruising in. 1-0 na 20 minuten.

Kyllian Beran met de 2-0

Het spelbeeld blijft na de benutte penalty hetzelfde. Vlak voor rust lukt het VVG wel om er voetballend doorheen te komen. Beran is de hele week al scherp en ook nu. Hij snijdt naar binnen en schiet de bal tegen de touwen! Prachtige goal! Kort hierna wordt er gefloten voor de rust.

Grote kansen op 3-0

VVG start goed aan de tweede helft, grote kansen voor Berendsen (open goal) en Stern (op de lat).

Dan is het tijd voor de voetbalwet. Als je ze zelf niet maakt….. En dat gebeurde. DVOV profiteert optimaal en maakt het weer spannend, 2-1 in minuut 54. DVOV zet alles op alles om 2-2 te maken en met een hoop kunst en vliegwerk (3x lat) blijft het 2-1 in het voordeel van VVG.

Bevrijdende 3-1

Met nog een paar minuten te spelen neemt DVOV alle risico en profiteert VVG. Grote kansen voor J. Jansen en Leemreize op de 3-1. Maar dan is daar Davy Stern om aan alle onzekerheid een eind te maken. Hij schiet hem binnen! En zo is het duel in de 79ste minuut definitief beslist.

Arbiter: B. Boesveld. Toeschouwers: 64

Doelpuntenmakers: 1-0 Juul Jansen(pen)(20.), 2-0 Kyllian Beran (40.), 2-1 (54) 3-1 Davy Stern (79.)

Opstelling: Cats, Kuiperije, J. Jansen©, Mulder, Liebrand, Leemreize, Leuverink, v. Uem (17. Lankveld), Beran (47. Berendsen) Stern, Loesink (45. C. Jansen).

Gele kaarten: Stern (63.)

Bijzonderheden: J. Jansen mist strafschop (19.)