JO17-1 wint van Spero

Op Sportpark de Pol werd de eerste overwinning in de Hoofdklasse behaald (3-0).VVG dat nog altijd niet compleet is, miste spits Jansen vanwege knieklachten. Leuverink was net terug van zijn vakantie maar zat wel op de bank. Ook op de bank Kyron Stevens die zijn opwachting maakte, als tweede doelman en Tijn Berendsen (beide JO15-1). Kas Valk en Serkan Gül vielen geblesseerd uit, hopelijk valt de schade mee. Doelpuntenmakers voor VVG25 waren Kas Valk, Stijn Fischer en Quinten Loesink. Foto gemaakt door Inge Liebrand.

Uitstekende start, hoofdrol voor Kas Valk

Al in de eerste minuut is het Valk dat de score kan openen maar zijn schot mist kracht. 2 minuten later weer een grote kans voor Valk, deze keer met het hoofd. Geen doelpunten. In minuut 6 komt daar verandering in en komt VVG op een 1-0 voorsprong. Een vrijetrap van Venhoeven wordt door Valk verlengd en verdwijnt in het doel. In minuut 13 wordt de hoofdrolspeler van de openingsfase eruit geschopt. Valk wordt naar de kleedkamer gebracht, met 2 diepe wonden aan zijn knie. Zijn vervanger is Fischer.

Stijn Fischer maakt er 2-0 van

Na het doelpunt zet Spero aan. Het levert de bezoekers een vrijetrap op en een schot vanuit de tweede lijn. Doelman Pothof kan beide ballen klemvast pakken. Minuut 32 is het Loesink die vanaf de 16 meter een hard schot op het doel pompt. De keeper red en maakt er een hoekschop van. Deze hoekschop wordt verlengt door S. Berendsen en het is Fischer die zeer scherp is en de bal tegen de touwen knalt! 2-0!

De mooiste aanval, afgekeurd

In minuut 53 is het VVG dat prachtig combineert, Venhoeven komt er aan de linkerkant doorheen en legt de bal perfect neer voor de inkomende Lankveld, de afronding is van grote schoonheid. Maar Helaas stond Venhoeven buitenspel en werd de goal terecht geannuleerd.

Quinten Loesink gooit de wedstrijd in het slot

Het initiatief ligt bij de thuisploeg. Nog geen minuut nadat de 3-0 werd afgekeurd, is het alsnog 3-0! S. Berendsen met de bal op Loesink, die hem onhoudbaar in de linkerhoek jaagt. In de minuten die volgen, wordt er door beide ploegen weinig tot niks meer gecreëerd. Spero geeft het op en VVG pakt de controle. De wedstrijd eindigt in een 3-0 overwinning voor VVG! Dat is een beloning voor het harde werken van de afgelopen weken!

Arbiter: R. van der meer Toeschouwers: 228

Doelpuntenmakers: 1-0 Kas Valk (6.), 2-0 Stijn Fischer (33.), 3-0 Quinten Loesink (54.)

Opstelling: Pothof, Thuis, Roelofsen, Mulder©, Liebrand, Gül (65. Leuverink), S. Berendsen, Loesink (57. T. Berendsen), Lankveld, Valk (13. Fischer) en Venhoeven.