JO17-1 wint van sterker AWC

Op Sportpark de Pol werd een knappe overwinning in de Hoofdklasse behaald! Het sterke AWC uit Wijchen, de nummer twee van de ranglijst, kwam op bezoek. Het was een ware thriller, waarin AWC veel kansen kreeg maar VVG door een ijzersterk strijdplan de overwinning pakte! Uitslag: 3-2. Doelpuntenmakers deze middag voor VVG25 waren Dany Lankveld, Quinten Loesink en Bion Venhoeven.

Dany Lankveld schiet VVG op 1-0

Daar waar VVG het in de afgelopen wedstrijden liet liggen, namelijk voetballen in het eerste kwartier. Was de start tegen AWC ijzersterk. Al naar 3 minuten stuurt Venhoeven de bal in de diepte mee, op de lopende Lankveld. Na een geweldige solo, schiet Dany Lankveld de bal onhoudbaar achter de doelman. 1-0.

Quinten Loesink brengt VVG op 2-0

Na het doelpunt blijft VVG doorgaan, het speelt uitstekend in de veldbezetting. Al krijgt AWC wel grote kansen, eerst redt Berendsen de bal op de doellijn en daarna kopt Jansen de bal knap weg uit de zestienmeter. We zitten in minuut 16 als Lankveld zijn schot geblokt ziet worden, Quinten Loesink is als eerste ter plaatsen, om de bal de kruising in te jagen. VVG heeft 2x geschoten, 2 doelpunten!

AWC speelt sterk, VVG onder druk

De 2-1 hangt in de lucht als AWC beter begint te voetballen en doordrukt, en dat gebeurt. Eerst is het een fantastische omhaal die door doelman Pothof wordt gestopt. Maar kort daarna het doelpunt! Een hoekschop wordt hard en hoog in het doel gekopt. 2-1.

Een verdiende gelijkmaker voor de bezoekers

Het is VVG dat in de tweede helft wordt gedwongen tot verdedigen. Met alles wat er in het team zit wordt er keihard gewerkt. Links en rechts begint de vermoeidheid te komen, maar ondanks dat, oogt VVG fit en toont het de wil om deze wedstrijd tot een overwinning te brengen. We schrijven minuut 60, als Roelofsen volgens de scheidsrechter een overtreding maakt. Dit is binnen de 16 meter. Dus een penalty voor AWC, 2-2.

Bion Venhoeven doet het!

We zitten in de absolute slotfase, als AWC kort daarvoor een drietal grote kansen heeft gemist en doelman Pothof zeer goed stond te keepen. Hierdoor staat het nog altijd 2-2. We zitten in de vijfde minuut van de blessuretijd, als de scheidsrechter wederom naar de stip wijst. Deze keer is het de beurt aan VVG om deze kans te benutten. Venhoeven pakt de bal, de spanning is voelbaar, ondanks het grote aantal toeschouwers, is het doodstil op sportpark de Pol. Daar is de aanloop van Venhoeven… en het doelpunt! VVG staat op 3-2! Na maar liefst 10 minuten blessuretijd is daar het verlossende eindsignaal. VVG blijft ongeslagen in 2019!

Arbiter: D.T. Smith Toeschouwers: 1.004

Doelpuntenmakers: 1-0 Dany Lankveld (4.), 2-0 Quinten Loesink (16.), 2-1 onbekend (34.), 2-2 pen. onbekend (60.), 3-2 pen. Bion Venhoeven (80+6).

Opstelling: Pothof, Thuis (41. Fischer), Roelofsen, Mulder©, Liebrand, Gül, Berendsen (47. Leuverink), Loesink (49. Valk), Venhoeven, Lankveld en Jansen.